Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gladni psić

Ovu ljudsku hranu mogu jesti i kućni ljubimci, no valja biti oprezan!

12.10.2019.
u 22:41

Ako želite razmaziti svojeg psića postoji ljudska hrana koju mu možete dati bez da to ima loše posljedice po njegovu zdravlju.

Ako mislite da vaš kućni ljubimac može jesti sve što i vi, grdno se varate, no postoje neke namirnice koje mu možete dati. Svi koji imaju psa kao kućnog ljubimca znaju onaj osjećaj kada su za stolom, a ispod stola proviruje gladna njuškica koju zanima što je na stolu i naravno, 'žica' svojeg vlasnika za komadić piletineReader's Digest je napravio popis hrane koju vaš pas može jesti, a popis donosimo u nastavku. 

Meso koje može jesti vaš pas: 

Prvo što vam pada na pamet kada je riječ o ljudskoj hrani vašem psu je meso? I nama. Ono što veterinari preporučaju je da krenete s piletinom, posebno ako vaš pas ima osjetljiv želudac. Također, bitna je napomena veterinara da koji god komad mesa dali psu taj komad ne bi trebao biti mastan, a najbitnije od svega, preporuča se termički obrađeno meso. 

Pileća juha: 

Nije samo kuhana piletina dobra za vašeg psa, već i sama juha. Budite pažljivi da kada mu dajete meso iz juhe otklonite kosti mesa jer kao što tvrde veterinari probavljanje kosti može uzrokovati niz problema za vašeg psa. 

Riba: 

Riba je još jedna ljudska hrana koju može jesti vaš pas, ali sve dok je kuhana, odnosno prerađena. Za pse je bolja riba s kraćim životnim vijekom (jer sadrži manje žive) poput lososa, oceanske bijele ribe i haringe. Riba je dobra za vašeg psa pogotovo ako mu je želudac preosjetljiv za meso. 

Po svježe meso koje zatim za vašeg ljubimca morate preraditi navratite na tržnicu. 

Ključne riječi

Komentara 2

SJ
Samo ja
03:11 13.10.2019.

eh svašta,do sad sam mislio da su psi mesojedi,ipak nisu.. Ne dajte im kost,i juhu prokuhanu obavezno.

DU
Deleted user
08:28 13.10.2019.

Moj četveronožnik Benjamin puca od smijeha (laje) na takve preporuke, ali se i pomalo pita što se to zbiva s ljudima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije