Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osjećaj nemoći

Ovu činjenicu o orgazmu i lošem učinku na zdravlje sigurno niste znali

seks
Foto: Thinkstock
1/4
16.11.2017.
u 11:05

Orgazam može izazvati sljepilo, a do toga dolazi zbog kontrakcija u stijenkama krvnih žila što ograničava protok krvi i dovodi do sljepila

Koju sve pozitivni učinci orgazma na zdravlje već je dobro poznato, ali nova istraživanja pokazuju da snažan orgazam može izazvati i loše učinke, odnosno da od orgazma možete oslijepiti, prenosi Indy100. 

Do toga dolazi kada krvna žilica u oku pukne zbog pritiska koji trpi mrežnica. U studiji koja je provedena znanstvenici sa sveučilišta u Edinburghu i  Southamptonu navodi se primjer 21-godišnjaka koji je ispričao kako je tijekom orgazma oslijepio, a liječnicu kažu kako se to dogodilo zbog kontrakcija u stijenkama krvnih žila, što ograničava protok krvi i dovodi do sljepila.

Sličnu situaciju proživio je i jedan 29-godišnjak koji je također oslijepio, a liječnici su utvrdili kako mu se očni  tlak povećao tijekom seksa što je dovelo privremenog sljepila.  Sljepilo je u ovakvim situacijama privremeno, ali svakako može stvoriti paniku i osjećaj nemoći. 

Pogledajte kako ženu dovesti do višestrukog orgazma

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar 123456
123456
13:01 16.11.2017.

s kakvim nas "otkričima" stalno zasipavate - ćisti proljevi!!

JO
jozomeda
11:51 16.11.2017.

haha. gluposti

AC
acer7
11:22 16.11.2017.

Kradete vijesti od News-bara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije