Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
počinje dfwz

Ovogodišnji DFWZ otvara senzacionalna Staša Čimbur čije lude šešire obožava Josipa Lisac

Staša Čimbur
Foto: DFWZ
1/8
07.05.2014.
u 10:37

Tjedan mode otvorit će zagrebački gradonačelnik Milan Bandić

Danas, 11. godinu za redom, započinje DREFT FASHION WEEK ZAGREB, najdugovječnije i jedino internacionalno modno događanje u Hrvatskoj koje vjerno sezonu za sezonu, dva puta godišnje predstavlja domaće i strane kolekcije za sljedeću sezonu, pritom zadivljuje, iznenađuje, ponekad i šokira svojom kreativnošću, ali nadasve veseli i opušta svojom pozitivnom i ugodnom atmosferom.

Visoko pokroviteljstvo grada i Turističke zajednice grada Zagreba dokazuje koliko ovaj događaj znači za promociju i razvitak grada Zagreba te stvaranje njegove slike kao značajnog modnog središta u svijetu, što potvrđuje i činjenica da je u Udruzi svjetskih Fashion weekova FWZ pozicioniran i svrstan u srednje velike Fashion Weekove, uz bok Tokija, Berlina i Moskve.

Foto: DFWZ

Stoga ne čudi činjenica kako će danas Dreft Fashion Week Zagreb službeno otvoriti gradonačelnik grada Zagreba gospodin Milan Bandić.

Po prvi put na zagrebačkim pistama svoja će umjetnička djela prikazati i svjetski poznati brand "STASHA HATS" koji potpisuje senzacionalna hrvatska kitničarka i klobučarka sa stalnom adresom u Amsterdamu Staša Čimbur.

Svojom će kolekcijom šešira, torbi i nosivih asesoara pod znakovitim nazivom „Generalna proba: Ratatouille“ otvoriti ovosezonski Fashion Week. Staša, hrvatskoj javnosti najviše poznata kroz šešire hrvatske modne ikone Josipe Lisac, predstavit će se u maniri klobučarstva i kitničarstva posebnim zanatskim umijećima i vještinama u širokom spektru tradicijskih materijala s akcentom na teksturu i kolorit.

Strane će dizajnere prva predstaviti londonska modna marka Fabryan na čelu s prelijepom dizajnericom iz Nigerije Samanthom-Jane Agbontaen o kojoj sve češće pišu i Vogue i Glamour, a svoje je kolekcije uz London Fashion Week prikazala i na mnogim svjetskim modnim događanjima (Berlin, New York, Malta, Beč), a velika joj je bila želja predstaviti se upravo i zagrebačkoj publici.

Ivančica Hrustić ostaje vjerna svojim ženstvenim kreacijama s minimalnim glamurom, a ručno izrađene torbe Danijele Bilić upotpunit će kolekciju.

Natalija Smogor kreirala je neodoljivu "3u1" kolekciju za modernu ženu urbanog stila i života koju većinom čine klasični komadi odjevnih predmeta za poslovne prilike, ali i slobodno vrijeme i zabavu.

Zagrebačka akademska kiparica s čak dva doktorata i modna čarobnica, jedinstvena Ivana Popović najavila je svoju najbolju kolekciju ikad!

Foto: DFWZ

Za svaki model iz kolekcije „Organica“ Ivana kaže da će pristajati svakoj ženi jer će u istu haljinu stati žena konfekcijskog broja 36 kao i ona broja 46. Ivana uvijek spaja stručnost sa svoje najveće dvije ljubavi, kiparstvom i slikarstvom te ih je i ovaj put pretočila u organsku modnu kolekciju koja je stvorena od organskih materijala, vrlo raskošne i ležerne crepe de chine svile, krojeva i oslikanih haljina.

Veliki interes medija prije samog predstavljanja samostalnom revijom, pobudila je i Zagrepčanka Marina Lacković koja za sebe kaže kako živi modu i stvara modne priče, a nakon završene škole Primijenjene umjetnosti, Tekstilno-tehnološkog fakulteta i Callegarija, odlučila je po prvi puta ispričati svoju modnu priču zagrebačkoj publici upravo na Draft Fashion Weeku.

Larie by Marina Lacković krasi kolekcija u kojoj se nalaze ručno izrađene haljine s cvjetnim motivima načinjenim od čipke, perlica i cirkona, za čiju je pojedinačnu izradu trebalo i do 30 sati predanog rada.

Večer će zatvoriti modni brandovi Maison Marquise for Trendcy iz Budimpešte s modernom romantikom 21. stoljeća te The Wandering Collective iz Londona koji su za svoju kolekciju odjeće, obuće i nakita bili inspirirani motivima poput konstruktivističkog posuđa, ruskog umjetničkog postera i svjetlećih letaka iz 80-ih.

Opening after party večeras će se odvijati u čast Staše Čimbur i njezine kolekcije „Generalna proba: Ratatouille“ u službenom meeting pointu – Hy Plazi.

>>Larie by Marina Lacković novo je ime na modnoj sceni

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije