Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Njam!

Ovog vikenda zasladite sebe i ukućane jednostavnim desertom: Hladni čokoladni shake brzo je gotov

Shutterstock
12.09.2020.
u 07:00

Kako bolje proslaviti svjetski dan ovog napitka nego pripremom jednog?

Danas se slavi svjetski dan mliječnog shakea od čokolade, a prvi ikada pripremljen je krajem 19. stoljeća. Glavni sastojci ovog osvježavajućeg deserta tada su bili viski i jaja. Malo kasnije počeo se dodavati sladoled, a nastale su i brojne kombinacije koje su uključivale voće, vaniliju, orašaste plodove, kekse...

Priprema je i više nego jednostavna i brza - sve treba ubaciti u blender i miksati dok se ne postigne glatka, tekuća smjesa. Recept koji donosimo isprobajte danas i zasladite sebe, ukućane ili goste ako vam stižu i ispratite tople dane hladnim desertom.

U videu pogledajte još nekoliko ideja za ovaj ukusni napitak:

Sastojci:
250 g čokoladnog sladoleda
4 žličice kakao praha
300 ml mlijeka
Malo šećera
Dodaci po želji: maslac od kikirikija, voće, keksi, šlag...

Priprema:
U blenderu smiksajte sladoled i mlijeko. Prvo provjerite je li vam već samo po sebi dovoljno slatko. Ako nije slobodno dodajte malo šećera. Dodajte dodatke koje ste odabrali i miksajte još kratko, dok se sve ne sjedini. 

Ulijte napitak u čaše, dodajte šlag, posipajte kakao prahom i na vrh stavite voće ako ste se za njega odlučili. Stavite u hladnjak na desetak minuta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije