Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
radite li ovo?

Ovo su znakovi da zaista ne vjerujete svom partneru

Par, veza
Foto: Thinkstock
1/8
21.09.2017.
u 21:32

Ako sumnjate u svog partnera vjerojatno imate itekako dobar razlog za to. Opekli ste se već jednom, uvjerili u laž i osjećali poniženo i glupo. Imate opravdanje za sumnju.

Najvažnije stvari u "zdravoj" vezi su povjerenje i komunikacija. No, upravo to je ono čega najmanje ima u modernije vrijeme. Ne čudi stoga što, primjerice, svaki treći brak u Hrvatskoj završava razvodom (op.a podaci Hrvatskog zavoda za statistiku za 2016. g.).

Kaže da ide na poslovni put, a vi ne vjerujete? 

Ako sumnjate u svog partnera vjerojatno imate itekako dobar razlog za to. Opekli ste se već jednom, uvjerili u laž i osjećali poniženo i glupo. Imate opravdanje za sumnju.

Ipak, postoji i druga strana priče kada partneri jednostavno sumnjaju jedno u drugo, a to nikako neće priznati. Prepoznajte znakove da je zaista riječ o nepovjerenju, ako primijetite ovo...

Tražite potvrdu za svaku izjavu

"Bio sam na kavi..." Ako na ovakvu ili sličnu izjavu tražite još detalja i propitkujete kako biste se uvjerili da "priča drži vodu", iako ne želite priznati, ovo je jedan od znakova da ne vjerujete svom partneru. 

Stalno provjeravate društvene mreže

Objave na Facebooku, Instagramu..provjeravate gotovo svaki dan što je vaš partner objavio na društvenim mrežama i nadate se da ćete "nešto otkriti".  Ako se pronalazite u ovom opisu, svakako savjetujemo da razmislite o budućnosti te vaše veze. Ovakvo ponašanje može postati navika koje ćete se teško riješiti, a ne želite na ovakav način doznavati stvari ili kontrolirati partnera koji laže ili šuti kao riba.

Tražite lozinke za pristup mailovima, aplikacijama...

Ako se prepoznajete u ovome, znajte da imate problema s nepovjerenjem, i to većih nego ste i mislili. Čak i ako partner nešto krije, tražiti "razbijanje" ovakve vrste privatnosti je zaista nešto što nikako ne jamči dobrobit vaše veze. Ne možete sve kontrolirati niti biste trebali. Ako si ne možete pomoći i prestati to raditi, pomozite si tako da taj odnos što prije završite. 

Zovete prijatelje da vam potvrde informacije

Je li zaista bio s Markom i Stipom za vikend kao što je i rekao? Imate potrebu poslati poruku ili nazvati Marka i Stipu kako biste odgovor. Ako ste skloniji tome da ih nazovete i pokušate "navući" na tanki led s trik pitanjima, vaše povjerenje u partnera je jako narušeno. I vrijeme je da si to priznate. 

Ovo su situacije u kojima vi trošite najviše energije, brinete se, razmišljate, pitate se i skupljate stres umjesto da živite punim plućima, uživate u nečemu što volite ili u zajedničkim aktivnostima koji će učvrstiti vašu vezu i otkloniti sumnje. Radije dajte prostora svom partneru i vrijeme iskoristite na planiranje zajedničkih aktivnosti umjesto provjeravanja društvenih mreža. 

Ako ne možete, onda je možda zaista vrijeme da razmislite o budućnosti vaše veze. 

 

Komentara 3

IL
ilijan
21:56 21.09.2017.

Cure, žene moja preporuka za sretnu vezu, brak ne kopije po mibitelima, torbama, lozinkama svojih voljenih partnera.

NA
Narcis660
22:55 21.09.2017.

Ni kad spava nema vjerovanja haha

NA
Narcis660
23:33 21.09.2017.

Preporuka za sretnu vezu _nemoj bit"u vezi.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije