Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 199
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FAMILY TIME

Ovo su zabavne aktivnosti s djecom koje će se svidjeti svakom roditelju

Argeta Junior
Foto: Shutterstock
1/4
28.07.2021.
u 12:37

Ljeto nosi svoje izazove kod osmišljavanja aktivnosti koje će jednako odgovarati roditeljima i djeci. No, stvari ne moraju biti toliko komplicirane jer postoje aktivnosti koje su istovremeno besplatne i zabavne za sve članove obitelji

Svi vole svoju obitelj i odrasli uvijek nastoje uložiti maksimalan trud kako bi zaradili novac s kojim bi djeci osigurali ugodan način života. No, ponekad zaboravimo da je posveta našeg vremena djeci važnija od pružanja cool odjeće ili najnovijih tehnoloških gadgeta.

Svaka obitelj ima svoj pristup zabavi i svoj jedinstveni način provođenja zajedničkog vremena jer je zabava u obitelji važan je dio izgradnje snažnog obiteljskog identiteta. Kada se obitelji zajedno zabavljaju, grade veze koje mogu trajati cijeli život. Djeca se, na primjer, ugledaju na svoje roditelje, a roditelji koji se trude zabaviti kod djece stvaraju pozitivan učinak.

Tradicije i zabavne uspomene često se razvijaju u trenutcima zabave, a te tradicije i sjećanja pomažu u definiranju i individualizaciji svake obitelji pa i šire. Važno je zajedničko rekreiranje u obitelji, ali ono ne bi trebalo biti vezano uz samo gledanje televizije i odlazak u kino ili trgovački centar. Tu je bitno da postoje stvarne aktivnosti, kao što su košarkaška igra, igranje društvenih igri, igranje s kreativnošću djeteta ili pak zajedničko druženje uz razgovor i smijeh te mnoge druge.

Bez troška, samo zabava

Svaki predani roditelj uvijek s djecom traži nove ideje za aktivnosti. Ali zabavni parkovi, dječji događaji i praznici mogu jako pogoditi novčanike. Iako se ponekad tako čini, djeca uopće nisu toliko zahtjevna je često ona samo žele nešto zabavno.

Zato vam u nastavku donosimo nekoliko zanimljivih, zabavnih i jednostavnih aktivnosti za vas i vašu djecu koje ćete moći ispuniti bez ikakvog troška.

Kreirajte videozapis s obiteljskim slikama i snimkama
Foto: Shutterstock

Stvorite kućni video

Obiteljski trenuci i uspomene su najslađe i svima najdraže. No one ne moraju ostati samo u vašoj glavi ili kao slika na mobitelu. Postoji na desetke načina kako spasiti i organizirati svoje najslađe obiteljske trenutke, a jedan od njih je kreiranje videozapisa s obiteljskim snimkama i slikama. Obiteljski videozapisi izvrsni su mediji za izražavanje ljubavi članovima obitelji, poput vaše djece, roditelja, baka i djedova itd.

Obiteljski videozapisi ne zahtijevaju mnogo vještina tj. nema mnogo snimanja ni montaže, ali nije štetno naučiti pokoju vještinu i složiti ideju kako bi se kreirao što ljepši obiteljski videozapis. Na internetu postoji mnogo besplatnih video editora poput FlexClipa, gdje ćete vrlo lako i jednostavno savladati sve vještine montiranja videa. Ništa vas ne košta, a kada video bude gotov svi će ostati oduševljeni.

Kampirajte u svom dvorištu                                                                  

Hrana, spavanje i provođenje vremena vani, najvažniji su elementi potrebni za kampiranje. Ne morate se previše mučiti ni s jednim od njih, ali pokušajte ih uklopiti kako biste sebi i svojoj djeci pružili istinsko iskustvo kampiranja.

Ako nemate šator ili vreću za spavanje u kojem bi proveli cijelu noć vani, neka onda tu večer djeca budu što dulje budna kako bi uživala u čarima kampiranja i ležanja pod zvjezdanim nebom. Hrana pak može bit vrlo jednostavna kao što je hot dog gdje pritom djeca hrenovke prže na vatri s vama.

Organizirajte borbu vodenim pištoljima i vrući ljetni dan pretvorite u osvježavajuću zabavu
Foto: Shutterstock

Posvetite prevruće dane mlađim avanturama

Organizirajte borbe vodenim balonima, ili neka svaki član dobije svoj pištolj za vodu. Podijelite se u timove i neka zabava počne! Voda će vas sve rashladiti, a dječji smijeh neće ni u jednom trenu stati. Također, ako imate veće dvorište napravite zabavni poligon za djecu gdje ćete izazvati njihove fizičke sposobnosti na vrlo inovativan i zabavan način.

Imajte dan za biciklizam ili planinarenje

Biciklizam s djecom nije toliko različit od boravka kod kuće, pogotovo kada vozite pravim rutama. Ako se usudite izaći iz okruženja na koje ste navikli, bit ćete nagrađeni laganim poklicima radosti i velikim, širokim, mladenačkim očima.

Ako djeci pokažete kako izgleda svijet s bicikla, usadit ćete im i osjećaj da će ga i oni uskoro moći osvojiti. Ovakav stav, također vrijedi iza planinarenje gdje će se djeca čuditi neobičnom izgledu trave ili veličini i obliku drveća, ili pak neobičnim cvjetovima i svemu onome što u svakodnevnoj rutini ne primjećujemo.

Pripremite igre bez granica s prijateljima i rodbinom

Organizirajte s rodbinom i prijateljima „igre bez granica“ i napravite pravo malo natjecanje. Zapisujte rezultate, zbrajajte bodove i proglasite pobjednika. Osim što će povećati fizičku aktivnost vaše djece, povećat će i stupanj njihove spretnosti, koordinacije, izdržljivosti i koncentracije. Neke od mogućih igri su potezanje konopa, vrtnja obruča, preskakivanje vijače, sprintanje, utrka s vrećama, utrka s jajima i slične.

Zabave neće nedostajati, a djeci ćete poslati pozitivnu poruku o tome koliko je sport važan i kako on utječe na zdravi stil života.

Uzmite pauzu nakon bicikliranja i pojedite zdravi dječji namaz - Argeta Junior
Foto: Shutterstock

Odmor i pauza

Ne možete provesti sve ove aktivnosti bez pauze, jer budimo iskreni, puno trčanja i zabave umorit će svako dijete te će vaš mališan postati gladan.

Zato vam savjetujemo da uvijek pri ruci imate Argeta Junior paštete, koje zbog svog sastava odgovaraju zdravijoj prehrani koju želite da vaše dijete konzumira. Naime, Argeta paštete nemaju konzervansa, umjetne pojačivače okusa i boje te nemaju glutena. Upotrebom najboljih sastojaka nastaju proizvodi visoke kvalitete kojima nije potrebno ništa dodavati,

Također, neće vam oduzeti puno vremena za pripremu kvalitetnog obroka te će ujedno svaki obrok pretvoriti u dječju zabavu punu prirodnih sastojaka i bezbrižnosti.

Sadržaj nastao u suradnji s Argetom.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije