Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odmor za dušu i tijelo

Ovo su spa centri diljem svijeta koje morate vidjeti

spa
Foto: Thinkstock
09.01.2014.
u 18:00

Boravak u nekom od spa centara "napunit će vaše baterije"

Opterećeni ste poslom, stresom ili brzim tempom života? Boravak u nekom od spa centara "napunit će vaše baterije", a ako ne znate kamo biste otišli, pogledajte CNN-ovu listu nekih od najboljih spa centara diljem svijeta.

1. Terme de Saturnia Spa & Golf Resort, Italija

Ovaj toskanski "mali raj" nudi svojim klijentima neke od najegzotičnijih tretmana lica u kojima se koriste dijamanti, zlato i antarktički led.

2. Six Senses Zighy Bay, Oman

Jedan od najpoželjnijih načina dolaska u ovaj spa centar je paraglajdingom. Zbog toga je ovaj spa resort jedan je od najegzotičnijih na svijetu. Nakon adrenalinskog doživljaja, ovdje se možete potpuno opustiti. Smješten je na poluotoku Musandam, okružen s jedne strane planinama, a s druge strane plažama.

3. Simply Healing, Ujedinjeno Kraljevstvo

Nalazi se na manje od dva sata od Londona i specijaliziran je za programe detoksikacije. Terapeutski tretmani ovog spa centra najbolji su u UK-u.

4. Sha Wellness Clinic, Španjolska

Ovo je jedini makrobiotički spa centar u svijetu, a bijeli hram okarakteriziran minimalizmom donosi dašak orijentalnog stila i filozofije španjolskoj Costa Blanci. Gostima se nudi reiki-tretman kojem je svrha uravnotežiti energiju, ali i program "floatarium" u slabo osvijetljenoj sobi u kojoj se nalazi plitki bazen slane vode.

5. Ananda, Indija

Visoko iznad Gangesa u podnožju Himalaja, Ananda je poznata  po svojim ljekovitim ayurvedskim programima, jogi i meditaciji, wellness programima...

6. Clinique La Prairie, Švicarska

Ovaj centar nalazi se na obali Ženevskog jezera, a klijenti su često slavne osobe, osobito nakon što je klinika postala poznata po injekcijama tkiva embrija ovce za pomlađivanje. Taj se sadržaj injekcija sada promijenio i koristi se ekstrakt, ali tek nakon sveobuhvatnog liječničkog pregleda. U klinici je zaposleno čak 60 stručnjaka i liječnika.

7. COMO Shambhala Estate, Indonezija

Kompleks je smješten među rižinim poljima izvan Ubuda, a klijentima su na raspolaganju kiropraktičar, fizioterapeut, psiholog, nutricionist i ayurvedski liječnik.

 8. Longevity Wellness Resort, Portugal

Ovaj Wellness centar za dugovječnost nalazi se unutar prirodnog rezervata. Udaljen je oko 20 minuta od turističke plaže u središtu Algarve. Možete dobiti savjete o prehrani, programe opuštanja, ljepote, anti-aging programe, ali i otići na šetnju po brdima, promatrati ptice i otići na izlet koji uključuje plivanje s dupinima.

9. La Quinta Resort & Club, Kalifornija, SAD

Spa tretmani u ovom centru uključuju  masažu "svetim kamenjem", piling sa sjemenkama grožđa iz Napa Valleyja i kisik. U posebnim tretmanima mogu uživati i djeca i mladi sportaši. Na raspolaganju su teniski tereni i tereni za golf, ali i čak 41 bazen.

10. Kamalaya, Tajland

Smješten na otoku Koh Samui, ovaj spa centar izgrađen je oko pećine u kojem je jednom živio budistički redovnik. U ponudi su tri različita wellness programa u trajanju od dva tjedna, među kojima je i onaj za uklanjanje stresa i rješavanje problema sa spavanjem.

>>Opuštanje uz masaže i prave ajurvedske rituale

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije