Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JESTE LI ZNALI?

Ovo su samo neka od suludih pravila spojeva davnih dana, a razlike su jasno vidljive

26.09.2019.
u 06:51

Ako želite znati kako su se provodili parovi 1950-ih godina i što je bilo poželjno, a što nepoželjno na spoju subotom navečer, nastavite čitati.

Za početak, normalno je bilo da na spoj poziva muškarac, dok su se žene koje bi to radile smatrale 'prostitutkama'. Postoji još nekoliko pravila kojih su se tada morali pridržavati oba spola, a koja su danas izblijedjela.

Kada ste nekoga pozvali na spoj odgovor je morao biti brz, dok se danas kod online dejtanja čekanje na odgovor smatra 'ghostanjem'. Ako žena ne bi htjela na spoj, trebala je imati vrlo dobro opravdanje, bolje od onog da ju boli glava. Žena nije smjela kasniti na spoj, dok je danas normalno bar malo kašnjenja od jedne ili druge strane. 

Danas je upoznavanje s roditeljima normalno u situaciji kada je veza već ozbiljna, dok je nekad bilo uobičajeno da djevojka prvo predstavi dečka svojim roditeljima. Šminka se stavljala prije spoja, a pudranje nosa u kafiću smatralo se sramotnim. Ako vas je muškarac pozvao na spoj, prvo ste njemu trebali reći što želite jesti, kako bi on naručio umjesto vas. 

Muškarac je uvijek plaćao jer se smatralo ponižavajućim ako bi račun platila žena. Kako god, danas se najčešće podijeli račun. Ako je muškarac neku ženu htio pozvati na spoj, to je morao učiniti odmah, bez čekanja. S obzirom na to da tada nije bilo mobitela da bi se mogla poslati poruka ''tu sam'', uobičajeno je bilo da muškarac pozvoni na ulazna vrata. Trubljenje iz auta smatralo se sramotnim

Muškarac je morao imati sat kako bi djevojku na vrijeme vratio kući, nakon što bi roditelje pitao koliko smiju ostati vani. Pristojno je bilo dami pomoći s kaputom, a ako ga nije imala, ponuditi joj svoj. Muškarci su bili dužni svojoj pratnji otvoriti vrata i pustiti ju da prođe prva. Također, trebali su imati dovoljno novaca da žena nikad ništa ne mora platiti. I za kraj, nema ljubljenja; barem ne na prvom spoju. 

 

Ljubavne savjete s placa pogledajte u videu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije