Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odlazak u prirodu

Ovo su recepti za domaće repelente protiv krpelja

Zaštita od krpelja
Thinstock
03.05.2018.
u 11:44

Dovoljno je pojesti malo češnjaka prije nego što odete u prirodu jer češnjak krpelji "ne vole"

Kako bi se zaštitili od krpelja i bolesti koje zaraženi krpelji prenose, mnogi biraju prirodna rješenja za zaštitu. Češnjak je jedan od najboljih rješenja. Dovoljno je pojesti malo češnjaka prije nego što odete u prirodu jer češnjak krpelji "ne vole". Ako imate psa, također mu možete u hranu staviti malo češnjaka i tako zaštititi i svoje najdraže četveronožne ljubimce od ovih napasnika. 

Ako vam češnjak nikako nije po volji, ovo su ostali prirodni sastojci koje možete upotrijebiti...

Eterično ulje čajevca

Ulje čajevca je jedno od najpoznatijih prirodnih ulja koje se koristi za zaštitu od insekata, dezinfekciju te zaštitu kože od virusa i bakterija. Pomiješajte ga s malo vode i nanesite na kožu. 

Ulje nima

Zbog svog bogatog nutritivnog sastava i snažnog protuupalnog, antivirusnog i antiparazitnog djelovanja štiti od krpelja, a djeluje i kao tretman za kožne infekcije i dezinfekciju rana. Nakapajte nekoliko kapi ulja na kožu, utrljajte i dobili ste domaći repelent protiv krpelja. 

List oraha, klinčići i medicinski alkohol

U čistu, veću staklenku dodajte pola litre medicinskog alkohola, pet do šest svježih listova oraha i 100 g klinčića. Pustite da pripravak odstoji puna četiri dana uz povremeno miješanje. Nakon toga izvadite listove i klinčiće te dodajte po želji nekoliko kapi eteričnog ulja, najbolje ulje lavande koje prirodno tjera komarce. Mješavinom ulja namažite kožu. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije