Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LJETNE NAPASTI

Ovo su prirodni trikovi pomoću kojih ćete zadržiti komarce podalje od sebe!

Komarci
Foto: Getty Images
1/4
01.05.2019.
u 08:40

Jeste li znali da češnjak odbija komarce?

Postoji nekoliko sigurnih i prirodnih načina da zadržite komarce i krpelje daleko od vašeg doma, vrta, i što je najvažnije, vaše kože.  Jeste li znali da češnjak odbija komarce? Češnjak zapravo prikriva miris ugljičnog dioksida kada izdišete, a osim toga, spojevi sumpora koji se izmjenjuju kroz vašu kožu također će vas učiniti manje poželjnima ovim letećim napastima, piše Natural Living Ideas.

Ako ste strastveni ljubitelj banane, možda biste ih trebali prestati jesti tijekom ljetnih mjeseci. Kada vaše tijelo metabolizira bananu, miris izlazi na vašu kožu, a komarci obožavaju banane. U borbi protiv komaraca, također je ključan i odabir odjeće. Svijetle boje, lagane i prozračne tkanine najbolje funkcioniraju, samo vodite računa da izbjegavate žutu.

Foto: Getty Images

Komarci vas često znaju napasti ako vam fali vitamina B, kako pokazuju istraživanja. Kada uzmete nešto više vitamina B nego što je vašem tijelu potrebno, možete prouzročiti višak znojenja kroz kožu, a komarci taj miris smatraju izrazito odbojnim. Jedite hranu bogatu vitaminom B1, kao što su govedina, orašasti plodovi, zob, naranče, svinjetina, jaja, sjemenke, mahunarke i grašak ili jednostavno uzmite dodatak vitamina B1.

Vanilija je prirodno sredstvo borbe protiv komaraca. Dodajte dvije čajne žličice vanilije u jednu šalicu vode, ulijte u bocu te se pošpricajte. Vanilija će 'zakamuflirati' vaš tjelesni miris i zadržati komarce podalje od vas. Komarci su osobito skloni većini losiona, laku za kosu, parfemima, pa čak i dezodoransima. Ako koristite losione i slične preparate, pokušajte koristiti one koji imaju jak miris lavande, bosiljka, ružmarina ili čak eukaliptus.

Pogledajte video: Kako se jednostavno riješiti komarca?

Ključne riječi

Komentara 6

IV
ivica.vranjic
09:47 01.05.2019.

Iz koje kanalizacije vadite ove fekalije?

Avatar HajdukLika
HajdukLika
11:23 01.05.2019.

Čovječe, u Slavoniji komarci skidaju i jorgan s tebe! Možeš klopati češnjaka koliko te volja!

SV
SveJeUzalud
18:38 01.05.2019.

.....ja uzmem u poljoljekarni neki praskasti insekticid.......primirim se I cekam komarca......lovim ga sve dok ga ne ulovim za zadnje noge......zatim ga poskakljem ispid brafe ili ispod pazuha .....on se nasmije a ja mu sipnem malo insekticida u usta I cekam da crkne.....tada ga bacim u kompost posudu za smece....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije