Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBRO RAZMISLITE

Ovo su opasnosti koje vam prijete ako posteljinu ne perete jednom tjedno

krevet, posteljina
Foto: Shutterstock
15.12.2016.
u 10:05

Ackerley predlaže redovito usisavanje prostora oko kreveta te pranje posteljine na visokim temperaturama

Koliko često perete svoje plahte i znate li što se sve može prenijeti preko plahte koja se ne pere redovito?

– Zamislite što sve radite u krevetu. Osim što je to mjesto za spavanje, može poslužiti i za kućni ured, sobu za čaj, blagovaonu ili je to čak i krevet za vaše pse i mačke – govori liječnica Lisa Ackerley za Daily Mail.

Ackerley kaže kako rjeđe pranje plahti ne znači samo da su one prljave već mogu biti i opasne. Krevet je puno odvratniji nego što ste mislili. U biti, to je masa gljivica, bakterija, znoja, vaginalnih sokova, urina i fekalija, a posebice kože koja otpada s ljudi. U kombinaciji sa 100 litara znoja koje ispustite godišnje, krevet je plodno tlo za gljivice i bakterije, piše Metro.

Upravo zbog tih gljivica i bakterija na vas se preko vašeg partnera može proširiti gljivična infekcija nogu, a moguće je i da se preko plahti prenese i prehlada.

Ackerley predlaže redovito usisavanje prostora oko kreveta te pranje posteljine na visokim temperaturama. Također predlaže da se pidžame peru čestu, svaka tri dana, a posteljina jednom tjedno.

>> Riješite se briga u kućanstvu – ovih 8 stvari čistite samo jednom godišnje!

Komentara 10

TH
than
01:52 16.12.2016.

Plahte su nista koliko bakterija imaju recimo mobitel.... I dosta mi je ovih tzv. opasnosti. To nisu opasnosti za zdravlje vec opcija za stvaranje imuniteta kod ljudi. Zivimo sa bakterijama, ne bi mogli probavljati hranu bez bakterija, niti bi moglii zivjeti bez njih, red je to prihvatiti. Citamo ove tekstove koji su bez smisla, jer se, eto moraju prodati....

Avatar CHOW
CHOW
10:28 15.12.2016.

ne spavam gol, a ni piskim niti kakim u krevet

ZE
zelenakrava
14:28 15.12.2016.

Perem posteljinu kada vidim da je postala jako prljava. svakih nekoliko mjeseci osim ako mi padne na pod ili nešto po njoj prolijem, Pidžamu i rijeđe. Moja partnerica naprotiv pidžamu pere svaki dan a posteljinu 2x dnevno. I izvanredno se slažemo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije