Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
trendovi

Ovo su najpopularnija imena za djecu u svijetu

Beba
Foto: Thinkstock
1/6
03.07.2018.
u 08:33

Olivia je najpoželjnije, čini se, žensko ime i zauzima prvo mjesto na listi.

Koja su imena u ovoj godini, barem dosad, najpopularnija na svijetu?

Odgovor na to pitanje dali su nam britanski i američki BabyCentre i NameBerry. Liste s top 20 najpopularnijih imena nisu bitno različite kod Amerikanaca i kod Britanaca, osim u jednom imenu koje je na američkom popisu na drugom mjestu najpoplarnijih imena za djevojčice – Amara, a koje u Britanaca nije ni u prvih 20. Olivia je najpoželjnije, čini se, žensko ime i zauzima prvo mjesto na listi. 

Ovo je 20 najpopularnijih imena za djevojčice: Olivia, Sophia, Amelia, Lily, Emily, Ava, Isla, Aria, Mia, Isabella, Isabelle, Ella, Charlotte, Grace, Evie, Maya, Harper, Sophie, Layla, Freya.

Najpopularnije ime za dječaka u ovoj godini dosad je Muhammad, a slijede Oliver, Noah, George, Harry, Leo, Charlie, Jack, Freddie, Alfie, Oscar, Arthur, Henry, Jacob, Archie, Joshua, Theo, Ethan, Lucas, Logan.

Komentara 12

Avatar dr oljakitarovic
dr oljakitarovic
08:47 03.07.2018.

A Hrvoje?

SE
serđo12
09:06 03.07.2018.

a Josip?

Avatar Croa Croica
Croa Croica
19:12 03.07.2018.

Bolje je djeci davati strana imena, jer ce mnogi pobjeci iz Hrvatske u inozemstvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije