Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTO IZABRATI?

Ovo su najbolji/najpovoljniji krovni nosači za skije

Thule Xtender 739
Foto: Thule
1/5
30.11.2013.
u 11:23

Thule, Mont Blanc, Fabbri... Različite karakteristike, različite cijene

Ako odlazite na skijanje automobilom sigurno vam treba neka vrsta krovnog nosača. Na hrvatskom tržištu nudi se dosta različitih modela, pa kupcima ponekad nije lako odabrati onaj koji je najkvalitetniji ili najbolje odgovara njihovim potrebama. Stoga smo se obratili zastupnicima i trgovcima kako bismo došli do najboljih i najpovoljnijih proizvoda.

Nosači se razlikuju po više karakteristika, a jedna od njih je nosivost, to jest koliko skija ili snowboarda nosač može držati. Stoga viša cijena ne znači nužno i veću kvalitetu, već veću nosivost. Ako, na primjer, imate samo dva para skija, ne trebate plaćati više da biste dobili nosač za osam pari skija. Kupujte prema svojim potrebama.

HAK: Xtender najelegantniji

U Biolabu, zastupniku za Thule, kao najkvalitetniji nosač izdvojili su Thule Xtender 739. Riječ je o aluminijskom nosaču za do šest para skija ili četiri snowboarda, a karakterističan je po tome što se može izvlačiti izvan volumena vozila, što olakšava utovar i istovar. Cijena u maloprodaji mu je 1304 kune.

Najbolji omjer kvalitete i cijene u njihovoj ponudi nudi pak Thule Snowpro 746. Ovaj čelični nosač prima četiri para skija, a u maloprodaji mu je cijena 584,19 kune.

HAK na svojoj internetskoj trgovini prodaje nosače švedskih proizvođača Thule i Mont Blanc.

- Teško je reći koji je nosač najkvalitetniji, najelegantniji je nosač skija Thule Xtender 739 - poručuju iz HAK-a.

Taj model u HAK-ovoj trgovini stoji 1517 kuna, a cijena za članove HAK-a je 200 kuna manja. Ipak, Snowpro 746 im je najprodavaniji, a stoji 599 kuna, odnosno 559 kuna za članove. Najbolji omjer uloženog i dobivenog, navode u HAK-u, u njihovoj ponudi nudi White Bear 4. Ovaj aluminijski nosač može prevesti do četiri para skija ili dva snowboarda, a cijena mu je 445 kuna, odnosno
419 kuna za članove HAK-a.

Fabbri i F.lli Menabo jeftiniji

Tvrtka Krovni nosači d.o.o. prodaje nosače za skije talijanskih marki Fabbri i F.lli Menabo, čija je cijena znatno manja od gore navedenih modela. Kako objašnjavaju, Thule i Mont Blanc imaju svoju klijentelu koja je spremna platiti više za marku.

Iz ponude Krovnih nosača najviše se traže nosači za četiri para skija, poput aluminijskog nosača Fabbri Aluski 4, koji košta 260 kuna. Od nešto većih modela tu su Menabo Frozen Alu za 450 kuna, te Silver Ice za 590 kuna, koji se može izvlačiti kako bi se skije mogle namontirati izvan automobila. Oba modela su aluminijska i mogu primiti pet pari skija.

Vindor drži nosače proizvođača F.lli Menabo, Mont Blanc i Atera.

Između ostalog u ponudi su im Mont Blanc 535 Zermatt za tri para skija, koji se može postaviti bez uporabe alata, a košta 464 kune, te Mont Blanc 539 Everest za šest para skija ili četiri snowboarda, koji ima mogućnost postavljanja u viši položaj u odnosu na krov te košta 973 kune.

Njemački proizvođač Atera ponudi ima dvije opcije. Nova 4 prima četiri para skija ili jedan snowboard i jedan par skija i košta 949 kuna, dok Nova 6 za šest para skija ili dva snowboarda i jedan par skija stoji 1118 kuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije