Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jednostavno i prirodno

Ovo su domaći balzami koji se mažu na prsa, a liječe čak i gljivice, herpes i upalu pluća

Balzam
Foto: Thinkstock
20.09.2017.
u 10:28

Mast od češnjaka se može upotrebljavati i kod pojave osipa i herpesa (oralni i genitalni), ali i kod pojave akni.

Zima je pred vratima, a s njom i s promjenom vremena stižu i razne zdravstvene tegobe. Kako biste ih spriječili, potrebno je ojačati imunološki sustav, a ako su neugodni simptomi poput kašlja i prehlade već tu, mnogi su u potrazi za raznim prirodnim pripravcima kako bi ih se riješili što prije.

Imamo recepte naših baka za nekoliko masti koje će "izvući" prehladu i zaustaviti kašalj, ali i teže zdravstvene probleme poput gljivica na noktima, herpesa, upale pluća i sl...

Mast s eukaliptusom i limunom

SASTOJCI:

2 kapi esencijalnog ulja limuna
1 žlica ekstradjevičanskog kokosova ulja
3 kapi esencijalnog ulja eukaliptusa (za djecu mlađu od 10 godina koristite ulje čajevca)

Priprema: Pomiješajte sve sastojke, dobivenu mast čuvajte u staklenoj posudi. Ulje eukaliptusa djeluje protiv štetnih mikroorganizama, olakšava izbacivanje sluzi i otvara dišne puteve, dok cineole, jedan od njegovih aktivnih sastojaka, pomaže u liječenju upala gornjih dišnih puteva i olakšava kašalj.  

Ljekovita mast od češnjaka

Ako se  mučite s gljivicama na koži ili noktima, mast od češnjaka odličan je izbor za liječenje. Možete je staviti direktno na rane, a ako liječite gljivice na nogama, obucite čarape nakon nanošenja masti. Imajte na umu da je te čarape potrebno baciti nakon toga pa koristite neke stare koje više ne namjeravate nositi.

Mast od češnjaka može se koristiti i kod pojave osipa i herpesa (oralni i genitalni), ali i kod pojave akni.
Još jedna vrlo korisna primjena masti od češnjaka jest mazanje na prsa kako bi se umanjili simptomi prehlade ili upale pluća, dok mazanje nosnica ovim pripravkom može ublažiti sinusne infekcije.

Priprema ove masti vrlo je jednostavna, potrebna su vam samo tri sastojka: djevičansko kokosovo ulje, djevičansko maslinovo ulje i zgnječen svježi češnjak. Pomiješajte tri žlice svakog sastojka i mast je spremna za uporabu. 

Komentara 1

SI
sinisas3
11:08 20.09.2017.

Moja baka je često koristila esencijalno ulje ekstra djevičanskog kokosovog ulja... Mila majko!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije