Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije samo maslinovo

Ovo su 4 najbolje vrste ulja za zdravlje, mladost i prevenciju bolesti

ulje
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
06.05.2014.
u 11:40

Za maslinovo ulje i njegove dobrobiti znaju već i ptice na grani, ali postoje i druge vrste ulja koja su vrlo zdrava i korisna.

Bademovo ulje- održava razinu šećera u krvi

Zahvaljujući najnižem udjelu ugljikohidrata, u usporedbi s drugim vrstama, bademovo ulje može pomoći u stabilizaciji razine šećera u krvi, što je osobito važno za dijabetičare.

Sezamovo ulje- održava mladost

Ovo ulje je bogato vitaminom E (antioksidans), za koji je dokazano da neutralizira oštećenja koja slobodni radikali stvaraju u stanicama kože. Koristite ga najviše kao dodatak jelima.

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

Maslinovo ulje - Održava zdravlje srca

Nijedno drugo ulje ne sadrži tako velike količine mononezasićenih masti, koje snižavaju razinu kolesterola u krvi. Ekstra djevičansko maslinovo ulje ('extra virgin') svakako preporučamo.

Laneno ulje - olakšava probavu

Visok sadržaj biljnih tvari i probavljivih biljnih vlakana, olakšava pražnjenje crijeva, zbog čega može koristiti protiv opstipacije, hemoroida i drugih probavnih problema. Ovo ulje ne treba zagrijavati.

>>7 odličnih načina za iskoristiti maslinovo ulje izvan kuhinje

>>Kava i maslinovo ulje umjesto skupe kreme

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije