Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
radite to pravilno

Ovo je sve ono što niste znali o – brijanju

Brijanje
Foto: Thinkstock
22.09.2015.
u 08:05

Kako biste izbjegli probleme koje brijanje može "osigurati", potrebno je to napraviti pravilno

Jedan od najčešćih mitova, kad tema brijanja stigne na dnevni red, zasigurno je onaj da brijanje uzrokuje crvenilo kože.

Možda ste i vi bili svjedoci sceni da se neki muškarac brije u automobilu na putu za posao. Iako su te scene puno češće u Sjedinjenim Državama, nađe se poneki primjer i kod nas.

Kako biste izbjegli probleme koje brijanje može "osigurati", potrebno je to napraviti pravilno.

Ne žurite se

Nemojte se brijati na brzinu dok kasnite na posao. Uzmite si dovoljno vremena, očistite svoje lice temeljito i koristite sredstva namijenjena za čišćenje kože. Nanesite gel ili pjenu za brijanje i ostavite je na koži lica najmanje dvije do tri minute. Da vam vrijeme brže prođe, za to vrijeme možete oprati zube. 

Najbolje je obrijati se nakon tuširanja jer će tada vaša koža biti meka i hidratizirana. Nakon brijanja, kožu lica umijte hladnom vodom jer će to spriječiti upalne procese na koži.

Uvijek koristite čistu britvicu, ako se njome služite, i ispirite je u toploj vodi.

>>Hrvatice presudile: Koža s dlačicama nije prihvatljiva

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije