Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
savjeti

Ovo je sedam pogrešaka koje muškarci stalno čine u seksu

ljubav, seks, kupanje
Foto: Thinkstock
17.08.2015.
u 07:00

U čemu muškarci najviše griješe kad je riječ o seksu? Što je to što ne razumiju dovoljno i kako to spriječiti

U čemu muškarci najviše griješe kad je riječ o seksu? Što je to što ne razumiju dovoljno i kako to spriječiti, donosi portal Webmd.

1. Seks počinje u krevetu

Poznato je da se muškarci napale u sekundi, no ženama ipak treba više vremena. Zbog toga je važno znati da tijekom dana trebaju više grliti, ljubiti i partnericu držati za ruku. Osmislite zajedničko vrijeme na zabavan način i pokažite joj koliko vam je stalo do nje. Osjećaj sigurnosti u vezi ženama je ključan kako bi se potpuno opustile u seksu. Snažan i dug zagrljaj može učiniti znatno više nego što možete zamisliti. "Grljenje tijekom najmanje 30 sekundi stimulira proizvodnju oksitocina, hormona koji osnažuje osjećaj povezanosti i povjerenja", kaže seksualni terapeut Ian Kerner.

2. Pretpostavka da znate što ona želi

"Žene danas u jednakoj mjeri glume orgazam kao što su to činile prije 20, 30 godina", kaže Kerner. Dakle, ako ona ne uživa, možda vi to uopće niste osvijestili. Nemojte se bojati pitati je kako se osjeća u određenom trenutku i želi li nešto promijeniti. Pitajte je za smjer, savjetuje Kerner.

3. Ne odstupate od svog plana

Nemojte misliti da će nešto, ako nešto upali tri puta, funkcionirati uvijek, kaže seks-terapeutkinja Sari Cooper. Što će ženu uzbuditi ovisi o njezinom raspoloženju, ali i o ciklusu."Možda su njezine bradavice i vagina osjetljivije pa pripazite na to", savjetuje Cooper. Žene se često znaju požaliti da muškarci prijeđu na nešto novo baš u trenutku kad one počnu uživati u nekom dodiru, zbog toga pratite kako reagira na određeni podražaj.

4. Seks je isključivo fizička stvar

Proširite vidike o predigri. Neki muškarci fokusiraju se isključivo na fizičku stimulaciju zbog čega zanemare mentalnu. I dok se se muškarci pale na ono što vide, žene često fantaziraju tijekom seksa što je dio procesa uzbuđivanja. Stoga im se pridružite – podijelite s njom neku vašu fantaziju ili seksi san.

5. Očekujete da će je penetracija dovesti do orgazma

Čak 80% žena neće doživjeti orgazam ako je tijekom seksualnog čina uključena samo penetracija. U većini pozicija, klitoris nije izravno stimuliran (jer se nalazi izvan vagine). A ne postoje drugi načini da bi je se zadovoljilo. "Žene će prije doživjeti orgazam tijekom oralnog seksa. Osim toga, isprobajte poziciju u kojoj žena sjedi na vama ili vibrator namijenjen parovima tijekom seksa. Muškarci bi se sa seksi igračkama trebali osjećati ugodno, a ne ugroženo", kaže Kerner.

6. Preskačete zavođenje

Žene vole biti zavedene. "Zavođenje im je važno, pa čak i važnije od recimo, tehnike", kaže Cooper. Dobro je znati što vaša partnerica voli i što je uzbuđuje, bez obzira na to je li riječ o oralnoj, vizualnoj ili mentalnoj stimulaciji. "Voli li ona da pričate prljave stvari ili se dopisujete? Flertujete s njom dok sjedite u baru? Dodirujete joj tijelo u javnosti? Pokažite joj koliko je želite", kaže Cooper.

7. Mislite da stimulacije nikad nije previše

Pogrešno. Neke žene imaju toliko osjetljivu vaginu i klitoris da im jednostavno ne odgovara previše stimulacije. Morate biti nježni i pratiti njezine reakcije. Ako osjetite da joj nešto ne odgovora, ne forsirajte, nego pronađite drugi dio tijela koji ćete dodirom uzbuditi.

>> Umjesto sjajnog seksa doživjeli ste katastrofu? Možda ON ovo radi krivo

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar f@nky
f@nky
14:02 18.08.2015.

....wauuuuuu....moraću si prepisati tih 7 točaka na šalabahter...možda zatreba ..;-))

KA
karambita
20:25 18.08.2015.

jos ako je ovo sve pisao netko iz crkvene institucije

TH
than
20:12 18.08.2015.

Citajuci ovaj i slicne tekstove moras se zapitati kako je ljudska rasa uopce i opstala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije