Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jeste li znali?

Ovo je praktično za znati: Osim odjeće u perilici za rublje možete oprati još štošta

Shutterstock
20.07.2019.
u 18:09

U perilicama za rublje ne mora se prati samo odjeća. Mogu se prati različite stvari, a jedino je važno obratiti pozornost na temperaturu vode

Danas je nezamisliv život bez perilice za rublje, a osim odjeće u njoj se mogu prati i razne druge stvari. Na primjer, tenisice, krpe za čišćenje ili pak podloga za miš.

Vrećice za kupovinu

Foto: Shutterstock

Platnene vrećice za kupovinu odličan su izbor jer osim što se mogu koristiti više puta, jednako tako se i smanjuje korištenje plastičnih vrećica koje štete okolišu. Možda vam nije palo na pamet ponekad i oprati te vrećice, ali bilo bi dobro. Ubacite ih u perilicu rublja.

Kuhinjski dodaci

Kuhinjske krpe ili rukavica s kojom vadite vrući lim za pečenje iz pećnice također se mogu oprati u perilici za rublje.

Prostirke za vježbanje

Foto: Shutterstock

Ove su podloge poprilično prljave, posebice ako ih koristite dulje vremena. Operite ih u perilici rublja. Dodajte pokoji ručnik u bubanj s prostirkom i pazite da ne stavljate na program s jakom centrifugom i vrućom vodom.

Podloga za miš

Podlogu za miš potrebno je očistiti s vremena na vrijeme. Najjednostavniji način - ubacite u perilicu na program za osjetljive tkanine.

Tenisice

Foto: Shutterstock

Pranje tenisica može biti prava muka i potrebni su sati da ih ručno očistite. Ubacite ih u perilicu na program s hladnom vodom, odnosno na niskoj temperaturi, skupa s pokojim odjevnim predmetom.

Šilterice i kape

Ubacite šilterice i dodatke za kosu u mrežicu za pranje grudnjaka i pokrenite program za osjetljive tkanine, na niskoj temperaturi vode.

Zavjese za kadu

Foto: Shutterstock

Zavjese za kadu s vremenom postanu prljave i pune kamenca od vode. Provjerite deklaraciju na kojoj se temperaturi mogu prati, a ako nema oznake, birajte program za ručno pranje rublja, odnosno onaj za osjetljive tkanine na nižim temperaturama.

Pogledajte kako se odijenuti za razgovor za posao:

Ključne riječi

Komentara 4

MA
marijanka
22:14 20.07.2019.

joj joj joj otkrili ste toplu vodu.Pa to perem vec godinama .Zar vam stvarno trebaju takvi tekstovi ili nemate i neznate sto pisati?Presmjesno

HO
Hope123
21:19 20.07.2019.

Ako ovo nekom treba govorit, pitanje Je kakva je to Zena

IM
Immanuell
19:29 20.07.2019.

Zaboravili ste reći da se tako peru i plišane igračke bez batetijskog uloška. Moj sin npr ima ravno 7 punjenja bubnja plišanim igračkama i ne znam što bih da ne postoji perilica. "Savjet" o pranju tenisica i "još po kojeg komada odjeće" u isto vrijeme zaboravite; ako perete tenisice, tada perite samo tenisice, ne stavljajte ništa više u bubanj s tenisicama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije