Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svi to radimo

Ovo je najveća pogreška kada perete zube

Shutterstock
18.01.2019.
u 07:00

Trebali bi i jesti i piti prije pranja zuba, jer su zubi nakon pranja najosjetljiviji, savjetuju stomatolozi

Higijena usne šupljine itekako je važna i nedostatak iste može uzrokovati razne zdravstvene probleme. 

Stručnjaci preporučuju pranje zuba najmanje dvaput dnevno, ujutro i navečer, a po potrebi i češće. Svakako je nužno znati kako pravilno održavati higijenu usne šupljine, a pri tome ne raditi pogreške. Jedna od najčešćih pogrešaka, za koju nismo ni znali da je pogreška, jest svakako to što nakon četkanja zubi, ispiremo usta s vodom. 

Pogledajte i galeriju Mislite da su ovo simptomi visokog krvnog tlaka? Varate se...

1/4

Profesori Nicola Innes i Clement Seeballuck, pedijatrijski stomatolozi na Sveučilištu Dundee u Velikoj Britaniji tvrde kako to ne bismo trebali raditi jer tako ne ostavljamo dovoljno vremena fluoru iz paste da "odradi" svoje na zubima. Dokazano je da sprečava propadanje zubi, zamjenjuje izgubljene minerale i čini ih jačim i otpornijima.

Stoga bismo trebali suzdržati se od navike ispiranja paste za zube, poručuju. Trebali bi i jesti i piti prije pranja zuba, jer su zubi nakon pranja najosjetljiviji, savjetuju stomatolozi za Daily Mail. 

Pogledajte i video Simptomi koji će vam otkriti da imate problema sa srcem

 

Komentara 1

CR
crocro
09:00 18.01.2019.

Ako se potrudite napraviti dosta pjene u ustima i to sve nakon pranja zadržite u ustima i polako gutate, ujutro nećete trebati doručak, jer je pjena prepuna minerala i hranjiva. Zato niti slučajno ispiranje pjene nije preporučljivo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije