Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE JOJ MOGAO OPROSTITI

Ovo je najstariji par koji je tražio razvod braka: U 99. godini doznao da ga je supruga varala

Shutterstock
09.09.2020.
u 12:30

Antonio i Rosa postali su najstariji bračni par koji je ikada zatražio razvod. Prije njih rekord je držao par iz Velike Britanije. Bertie i Jessie Wood razveli su se 2009. nakon 36 godina braka.

Gian Ettore Gassani, predsjednik i osnivač Talijanske akademije bračnih pravnika otkrio je kako postoje razni slučajevi rastave braka kao i razlozi koji su doveli do iste, ali najčešće su parovi u dobi do 50, 60 godina kada se odluče na takav potez. Ipak, postoje iznimke, a jedna takva je i slučaj ovog para. 

Antonio (99) i Rosa (96) vjenčali su se 1930-ih godina. On je rodom sa Sardinije, a bio je zapovjednik karabinjera u njezinom rodnom Napulju. Ljubav je trajala sve do 2011. godine kada je on, prije Božića, išao očistiti i pregledati staru komodu. U njoj je pronašao pisma koja prije nije vidio, a kada ih je počeo čitati otkrio je da ga je voljena Rosa varala. Bilo je to prije čak 60 godina, ali Antonio nije mogao podnijeti istinu koja je izašla na vidjelo.

Kada ju je suočio s pismima, sve je priznala. Molila ga je za oprost, ali on ju više nije gledao istim očima. Nakon više od 70 godina braka, petero djece, desetak unučadi i jednog praunuka Antonio je odlučio podnijeti zahtjev za razvod braka.

Pogledajte video kita u Velebitskom kanalu:

Nakon što je njihova priča završila u lokalnim novinama, a potom i šire, talijanska vlada je 2015. godine revidirala postupak razvoda smanjivši vrijeme čekanja za nesporne slučajeve s tri godine na šest mjeseci. 

Mnogi stariji bračni parovi kao da su to jedva dočekali jer se broj zahtjeva u dobnoj skupini iznad 65 godina povećao. Na primjer, jedan 90-godišnjak je zatražio razvod kako bi se mogao vjenčati s 30 godina mlađom ženom.

"Uvijek se nađu neki slučajevi koje prije nismo vidjeli, ljudi stariji čak i preko 80 godina traže razvod kako bi mogli započeti novi život", rekao je Gian Ettore Gassani.

Antonio i Rosa postali su najstariji bračni par koji je ikada zatražio razvod. Prije njih rekord je držao par iz Velike Britanije. Bertie i Jessie Wood razveli su se 2009. nakon 36 godina braka, prenosi The Vintage News.

Komentara 2

MM
mmatrag
16:55 09.09.2020.

60 godina čuvati tuđa ljubavna pisma? Pa to baš i nije samo tako lako oprostiti

LI
liliZG
13:37 09.09.2020.

ima nade i za mene ;)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije