Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vježbanje

Sedam savjeta za početnike u fitnessu

vježbanje
Foto: Thinkstock
08.04.2015.
u 10:35

Čarolija leži u vašim dnevnim navikama i ponašanjima, pronađite program za vježbanje u kojem uživate i koji odgovara vašim specifičnim ciljevima...

Odlučili ste početi vježbati? Za svakog početnika fitness može ''postati previše''. Ovo je 7 savjeta za osobe koje su nove u fitnessu koje donosi Huffington Post.

1. Čarolija leži u vašim dnevnim navikama i ponašanjima

Često se nadamo da će s jednom akcijom koju poduzmemo nestati svi naši problemi. Gubitak mnogo kilograma može biti vaš cilj, međutim on neće postati stvarnost ako se ne fokusirate na pravilne navike i ponašanja na dnevnoj razini.

2. Usvojite 80/20 princip razmišljanja

Vaš cilj mora biti da dobijete najviše moguće vašim djelovanjem iz najmanje uloženog truda. razmišljate o tome što je 20 posto u fitnessu što će vam donijeti 80 posto rezultata. U ovih 20 posto su i osnove poput sna, dobre prehrane itd...

3. Mnogo je različitih puteva prema zdravoj prehrani

Ne postoji jedan jelovnik koji svatko mora slijediti. Međutim svaka dijeta počinje s nekim osnovnim filozofijama poput toga da jedete manje prerađevina i više hrane veće hranjive vrijednosti.

4. Spavanje je vaš najveći saveznik

Ako morate birati između sat vremena više vježbanja ili spavanja, uvijek izaberite spavanje.

5. Pronađite program za vježbanje u kojem uživate i koji odgovara vašim specifičnim ciljevima

Vaši prijatelji možda vole dizanje utega, kružni trening itd., no vi možda ne pronalazite zadovoljstvo u tim aktivnostima. U početku eksperimentirajte s različitim oblicima vježbanja dok ne nađete ono u čemu uživate i što je dobro za ostvarenje vaših ciljeva.

6. U redu je da ne težite ka stopostotnom zadovoljstvu svojom prehranom

Jedna je stvar kad kažete ''ne'' želji da pojedete nešto loše za vas kako bi ste ostali predani svojem cilju, no sasvim je druga stvar kada se nikad ne družite s prijateljima zbog toga jer se osjećate krivima jer ste zeznuli dijetu.

7. Vaše tijelo ne određuje vašu vrijednost

Kada se uspoređujemo, vidimo samo ono što drugi ima, a što želimo, a ne ono što nam nedostaje. Naša vrijednost nije povezana s veličinom našim bicepsa ili trbušnih mišića ili bilo kojom drugom ''vanjskom'' mjerom koja postoji.

>> Naporno vježbanje i preznojavanje ključno za dulji i zdraviji život

>> Hoće li vježbanje trbušnjaka smanjiti masne naslage oko trbuha?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije