Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIPAZITE

Ovi dijelovi tijela često su zanemareni prilikom njege i zato koža izgleda starije, tvrdi stručnjakinja

Shutterstock
26.08.2022.
u 07:00

Nije potrebno spominjati da pranje lica svako jutro i večer može pomoći da koža ostane besprijekorna, no stručnjakinja je preporučila dvostruko čišćenje

Svi znaju da je njega kože izrazito važna i da se moramo pažljivo brinuti o njoj. No, često kada se brinemo o koži lica, zaboravljamo na druge dijelove tijela koje također treba njegovati, a njihovo zanemarivanje dovodi do toga da koža izgleda starije. Stručnjakinja za njegu kože Tara Farmer, otkrila je koji su to dijelovi tijela, te podijelila savjete kako ih pravilno njegovati, piše Express.

Želite unositi više vlakna u organizam? Pojačajte ove namirnice:

1/10

Nije potrebno spominjati da pranje lica svako jutro i večer može pomoći da koža ostane besprijekorna, no stručnjakinja je preporučila dvostruko čišćenje. Dvostruko čišćenje uključuje dva koraka: čistač na bazi lipida, primjerice ulje, balzam ili mlijeko, i čistač na bazi vode, odnosno pjena ili gel. 

- Posebno je važno da uz lice, dvostruko očistite i vrat. Koža na vratu često se zanemaruje i zbog toga područje vrata može brže izgledati starije. Vlaženje i masaža vrata također može učiniti čuda, posebno prije i poslije spavanja. Vlažite područje vrata i dekoltea bogatijom kremom koja nudi blagotvorno djelovanje učvršćivanja i podizanja, i to snažnim pritiskom i pokretima prema gore, prema liniji čeljusti, cijelim putem preko područja vrata i dekoltea. Posebno je važno da to napravite prije i poslije spavanja, jer spavanje na boku obično povećava bore na području dekoltea - objasnila je stručnjakinja.

Rekla je i da uključivanje tehnike masaže svaki put kada nanosite proizvode, značajno može poboljšati limfnu drenažu u tim područjima, što osigurava pravilan protok krvi u kožu, povećavajući hranjive tvari i dajući koži onaj mladenački sjaj. Povećanje razine vlažnosti korištenjem bogatije kreme za vrat, odmah će poboljšati teksturu i elastičnost kože, a masaža daje dodatni bonus podizanja i zaglađivanja područja. 

Stručnjakinja je istaknula i važnost zaštitnog faktora, odnosno preporučila je da se na područjima vrata i dekoltea koristi SPF50. Tvrdi da mnogi ova područja zaborave kada njeguju lice, ali da je važno zaštitu koristiti i na vratu i dekolteu kako biste izbjegli neujednačenu boju kože, pjege od sunca i prerano starenje. Preporučila je i da nosite veći šešir prilikom sunčanja, kako biste dodatno zaštitili ova područja, a osim toga, savjetovala je da koristite b dva do tri puta tjedno na tim područjima. 

- Klinički je dokazano da potiče prozvodnju kolagena u koži što zauzvrat poboljšava elastičnost i strukturu kože, smanjujući sve vidljive znakove starenja. Također, trebali biste unositi i više vitamina C jer bez njega koža ne može stvarati kolagen, te postaje osjetljivija na oštećenja od sunca prerano starenje i smeđe mrlje - zaključila je. 

Što jesti za život bez boli i upala? Stručnjaci otkrivaju koje namirnice uključiti u prehranu:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije