Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobro je znati

Ove stvari rijetko vas uče u autoškoli, a izuzetno su korisne kako bi vožnja bila što sigurnija

Ilustracija
Pixabay/ilustracija
02.11.2021.
u 13:21

Imajte na umu ove dvije stvari kako bi vožnja automobilom bila što sigurnija

Autoškola će vas, naravno, naučiti kako pravilno voziti, prepoznati znakove i mnoge situacije u prometu, ali ipak, kako prenosi Bright Side, postoje dva trika koji olakšavaju cijeli proces i čine kretanje automobilom ugodnijim i sigurnijim, a instruktori vam ih vjerojatno nisu spomenuli.

Prvo, pravilno se držite tijekom upravljanja vozilom, to je izuzetno bitno ako dođe do nezgode. U hitnim situacijama svi reagiraju instinktivno, guraju ruke o volan, a stopala u pod i/ili papučice. Nažalost, tako ispravljene ruke i noge mogu se vrlo lako ozlijediti, čak i kod blagog sudara.

Takva reakcija tijela događa se onda kada je vozačevo sjedalo, a samim time i tijelo, previše udaljeno od volana i papučica. Zato ga primaknite bliže i prilagodite naslon da budete što uspravniji.

Počela je sezona zamagljenih stakala u automobilima: Pogledajte kako ih brzo i jednostavno odmagliti!

Drugi savjet je redovito provjeravanje kočnica kako ne bi došlo do nesreće zbog njihove nepravilnosti.

Ne morate to raditi prečesto, ali bilo bi dobro da katkada dodirnete kočiona crijeva. Ako su čvrsta i pucaju pri pokušaju savijanja, potrebno ih je zamijeniti. Crijeva trebaju biti suha i bez ikakvih curenja. Imajte na umu da ih je nakon zamjene potrebno odzračiti.

Genijalan način da sami lako očistite sjedala u autu

Ilustracija
1/7
Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
13:54 02.11.2021.

mi nismo brajtSajd nesposobni stranci ... moja autoškola je inzistirala da svakim sjedanjem u vozilo vozač najprije prilagodi prema sebi i sjedalo i retrovizore, provjera trošila -svjetla, pokazivači, brisači.... i mislim da je to početna "mantra" svih autoškola u Hrvatskoj. :P

PO
poluprovokator
09:49 05.11.2021.

Pune bolnice slomljenih i servisi auta sa puknutim lajtunzima;-)) Sansa za oba nabrojana problema je otprilike kao da se zagrle nas premijer i predsjednik.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije