Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobro je znati

Ove stvari koristimo svakodnevno, ali očito pogrešno: Znate li kako se pravilno veže ogrtač, reže sir za sendvič...?

Bright Side
17.01.2022.
u 15:30

Olakšajte si neke stvari koje radite svaki dan s ovim predmetima tako što ćete ih pravilno koristiti.

Kućni ogrtač, slušalice, post-it papirići... Sve su to neke stvari koje koristimo gotovo svakodnevno, ali nikada nam nije palo napamet pročitati uputstva za navedeno jer smo bili uvjereni da znamo kako se koristi. Ili ipak...?

Bright Side je prenio fotografije kako se neke stvari ispravno koriste, ali i kako se neke namirnice ispravno jedu poput burgera, jabuke i sira u sendviču. I zapravo, kada malo bolje razmislimo, ove metode korištenja imaju smisla!

1. Remen ogrtača svi provlačimo kroz rupice sa svake strane i vežemo ga sprijeda, ali zapravo bi remen trebalo provući prema natrag kroz rupice, zatim okrenuti naprijed i tek onda zavezati - ovako se nikada neće rastvoriti naprijed.

Foto: Bright Side

2. Slušalice sa žicom zapravo bi se trebale nositi na vrhu uha, odnosno žicu treba provući iza uha, prema gore i onda samu slušalicu "naopako" staviti u uho.

Foto: Bright Side

3. Burgeri se zapravo jedu naopako, kako bi bio što bolji spoj svih sastojaka, ali i kako isti ne bi ispadali.

Foto: Bright Side

4. Svi koji koriste post-it papiriće otkidaju ih iz bloka odozdo prema gore, a rezultat je zgužvan i savijen papir. Trebalo bi ih potezati s lijeva na desno kako bi ostali ravni.

Foto: © maezawi/Reddit

5. Ako vam sastojci koje stavljate u sendvič, poput šunke i sira, uvijek vire izvan peciva, izrežite ih ovako kao na fotografiji. Okrugle salame prerežite na pola, a zatim zaobljene strane stavite prema unutra, ravne uz rub kruha ili peciva.

Foto: Bright Side

6. Jabuka se jede odozdo prema gore, a jedini dio koji se baca su sjemenke i peteljka s vrha. Iako mnogi misle da se peteljka proteže kroz cijelu jabuku, to nije tako. Sjemenke su okružene mesnatim dijelom.

Foto: © Cancerioli / Reddit

7. Škarice za nokte koriste se tako da se kroz jedan otvor primi palcem, a drugi prstenjakom, ne kažiprstom kako mnogi misle - njime se pridržava jedan krak da bi se preciznije rezalo.

Foto: Bright Side

Znate li zašto je dobro jesti jednu jabuku svaki dan?

1/12
Ključne riječi

Komentara 1

MM
mmhh
23:15 19.01.2022.

dok namontiram i razmontiram remen kućnog ogrtača, obučem za to vrijeme opremu za skijanje... A jabuka.. da jedemo i one "brkove" na dnu jabuke i onaj omotač ljuskavi oko sjemenki? I ne znam koji su to "mnogi" koji misle daa se škarice drže palcem i prstenjakom, prvi glas... Sve neki "izumitelji" sa tik-toka smišljaju samo kako bi na sebe privukli pozornost, a savjeti većinom beskorisni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije