Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zvuči fino

Ove nove pizze četvrtastog oblika napravljene su od sastojaka s Dolca

Toni Filipović
04.07.2019.
u 12:32

Iako smo navikli uzimati pizzu u obliku trokuta u gradu, od sada ćemo uživati u nešto drugačijem obliku i okusu u lokalu Pelati

Na glavnom zagrebačkom trgu otvorilo se novo mjesto za sve ljubitelje ove talijanske hrane, lokal imena Pelati. Pizza Scrochiarella, kako se naziva pizza četvrtastog oblika, podrijetlom je iz Rima, a posebna je zbog nekoliko stvari.

Foto: Toni Filipović

Ova vrsta pizze dolazi iz RIma, a hrvatskoj publici ju je predstavila glumica i voditeljica Doris Pinčić Rogoznica. 

Foto: Toni Filipović
Osim izgleda, ova pizza se razlikuje od ostalih i zbog izrade jer se koriste samo najkvalitetniji sastojci, specijalna brašna s minimalnim postotkom glutena kao što je integralno brašno od crne riže, a radi duge fermentacije tijesta koje traje čak od 48-72 sata, tijesto poprima savršen okus i teksturu. Tijesto za pizzu je također neobično jer 80 posto sastojaka čini voda koja je zaslužna za "zrak u tijestu" pa se ne osjeća težina u želucu nakon objeda.

Foto: Toni Filipović

Pizza se peče dva puta. Prvi puta se peče tijesto, a potom se dodaju sastojci te se peče ponovno. A ni sastojci nisu bilo kakvi jer dolaze s naše najpoznatije tržnice - Dolca. Neki od sastojaka koji se koriste su: Stracciatella di bufala, Mozzarella, Buffalo Mozzarella, mortadela, prosciutto, krema tartufata te panceta.

Foto: Toni Filipović
Ako želite isprobati nešto novo, adresa na koju se trebate zaputiti je Ilica 1. Dobar tek!

Ključne riječi

Komentara 2

PR
protin
16:25 04.07.2019.

Ko je vlasnik

Avatar IvanR
IvanR
13:57 04.07.2019.

Bio i ništa posebno. Preskupo mi je to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije