Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
recepti

Ove koktel poslastice od kave možete pripremiti i u vlastitom domu

Kokteli od kave
Foto: Aperitivo
1/5
05.04.2018.
u 09:58

Bez kave, mnogima od nas nezamisliv je svaki dan.

Gastro stručnjaci zagrebačkog Aperitivo bara iz Vlaške ulice, predvođeni maestrom Vjenceslavom Madićem Kishonijem, otkrili su nam kako pripremiti četiri koktela od kave koji će nas razbuditi iz zimskog sna i uvesti u poletna i sretnija jutra.

Kava je danas jedno od najpopularnijih pića na svijetu. Njen put iz 15 stoljeća krenuo je iz afričkih zemalja, preko Arabije do zemalja Europe i današnjeg vremena. Bez kave, mnogima od nas nezamisliv je svaki dan. 

Espresso Martini, After 8, Capucaccino i Grande Pino četiri su koktela koji u sinergiji likera i kave razbuđuju i podižu raspoloženje. Idealni su i za popodnevni aperitivo nakon posla, u kombinaciji s nekim od slatkih tapasa, ali isto tako i za večernja druženja. 

After 8

3cl Tamni rum
3cl Spiced rum
2cl Liker od vanilije
2cl Šećerni sirup
3cl Espresso
0.8cl Liker od mente
4dsh Chocolate bitters
 
Priprema: Sve sastojke stavimo u shaker, dodamo led i snažno prošejkamo. Snažnim shakeom
sljubljujemo sve sastojke sa espressom koji koktelu daje kremoznu teksturu. Nakon shakea, koktel
procjedimo kroz fino sito  kako bi uklonili male komadiće leda koji narušavaju teksturu. Poslužujemo ga u flute champagne čaši skuglicom leda i naribanom tamnom čokoladom na vrhu.

Espresso Martini

5cl Votka
2cl Liker od kave
2cl šećerni sirup
3cl Espresso

Capuccino

5cl Cachaca (kašasa)
1.5cl Liker od amarula voća i vrhnja
1.5cl Liker od bilja
1.5cl Šećerni sirup
3cl Esspreso
4dsh chocolate bitters
 
Priprema: Sve sastojke stavimo u shaker, dodamo led i snažno prošejkamo. Snažnim shakeom sljubljujemo sve sastojke sa esspresom koji koktelu, u kombinaciji sa likerom Amarula daje kremoznu teksturu nalik capuccinu. Nakon shakea, koktel procjedimo kroz fino sito  kako bi uklonili male komadiće leda koji narušavaju teksturu. Poslužujemo ga u konjak čaši sa kockom leda i naribanim muškatnim oraščićem na vrhu.

Grande Pino

5cl Rum bijeli
2.5 cl Liker od ananasa
2 cl Liker od naranče na bazi konjaka
1cl Šećerni sirup
3cl espresso
5 kapi tinkture od cvijeta naranče
 
Priprema: Sastojke stavimo u shaker, dodamo led i snažno prošejkamo. Procjedimo kroz fino sito u prethodno raslađeni niski tumbler sa par kockica leda. Ukrasimo dehidriranim ananasom do pola umočenim u čokoladu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije