Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korisno

Ove greške kod spremanja namirnica u hladnjak ubrzavaju njihovo kvarenje

shutterstock
22.06.2020.
u 07:00

Iako je spremanje hrane u hladnjak uglavnom učinkovito, ona mora biti spremljena na pravilan način kako bi bila svježa.

Čuvanje hrane u hladnjaku ili bilo koje drugom mjestu čini se kao jednostavan posao, ali naše zdravlje ovisi o pravilnom spremanju. Ako ne možemo pravilno spremati prehrambene namirnice, one tada razvijaju bakterije koje mogu biti štetne za nas. Iako je spremanje hrane u hladnjak uglavnom učinkovito, ona mora biti spremljena na pravilan način kako bi bila svježa, prenosi Pinkvilla. Postoji pet najčešćih grešaka koje radimo kod spremanja hrane.

Pogledajte kako napraviti tatrski biftek: 

Svježe proizvode držimo u hladnjaku duže vrijeme jer smatramo da će oni biti svježi cijelo vrijeme, ali to zapravo nije tako. Oni bi se trebali potrošiti u dva do tri dana, pogotovo oni koji se brzo kvare, poput sirovog mesa, perad i plodova mora. Ako se neće upotrijebiti u tom vremenskom razdoblju, onda ih držite u zamrzivaču.

Ne mora se svaka hrana držati u hladnjaku, osim kuhane hrane i ostataka. Postoje određeni proizvodi koji mogu preživjeti na sobnoj temperaturi, poput rajčice, agruma, luka i češnjaka. Ako ste ih izrezali, stavite ih u hladnjak. Inače se ne trebaju čuvati u hladnjaku.

Voće i povrće često držimo u plastičnim vrećicama kako bismo ih čuvali u hladnjaku, ali one nisu prikladne za spremanje hrane. Stoga, kada trebate ove proizvode držati u hladnjaku, izvadite ih iz plastičnih vrećica i same ih spremite u hladnjak.

Korištenje ladica u hladnjaku na ispravan način većini ljudi je nepoznato. One se koriste za čuvanje bilo čega, ali one su zapravo namijenjene za kontrolu vlažnosti hrane. Određenim namirnicama potreba je visoka vlažnost zraka, poput zelenoj salati, cvjetači, kupusu, patlidžanu i brokuli, dok namirnicama, poput banana, jabuka i kruški, potrebna je niska vlažnost. 

Namirnice, koje se ne trebaju čuvati u hladnjaku, trebaju se čuvati na hladnom, tamnom i suhom mjestu udaljenom od plina ili pećnice. Namirnice poput luka, krumpira, češnjaka, samo su neke od njih koje se trebaju čuvati na suhom mjestu, a ne u hladnjaku.

Evo što je sve bitno u borbi protiv celulita:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije