Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dermatolozi otkrivaju

Ove dijelove tijela svi zaborave namazati, a trebalo bi ih obavezno zaštititi

Shutterstock
09.07.2020.
u 14:15

Ovog ljeta na plaži zaštitite i ove dijelove tijela i lica.

Korištenje krema sa zaštitnim faktorom najbolji je način da zaštitimo svoju kožu od sunca, ali često zaboravimo neke dijelove ili smatramo da ih nije potrebno zaštititi. Dermatologinje dr. Caren Campbell iz San Francisca i dr. Heather Woolery-Lloyd iz Miamija otkrile su za Insider gdje bi trebalo obavezno stavljati zaštitni faktor. 

Campbell kaže da nije dovoljno nanijeti kremu s faktorom na t zonu, već je potrebno zaštiti i obraze, odnosno kompletno lice, sve do linije kose. Preporučuje da se ne koristi faktor manji od 30. Čak i ako nosite šiltericu ili šešir, uši vam i dalje mogu izgorjeti, pa bi bilo dobro da i njih premažete losionom. 

Pogledajte kako je izgledala turistička sezona prije dvije godine, a kako plaže izgledaju danas!

Usne su, kako tvrdi dermatologinja, treće najčešće mjesto na kojem se razvije rak kože. Obavezno nosite sa sobom balzam koji ima zaštitni faktor i često ga obnavljajte. Oni s kratkom kosom i oni koji ju često vežu u rep ljeti, trebali bi namazati i vrat.

Kada je koža dugo izložena suncu, gubi kolagen i elastičnost. Najčešće se to događa na rukama - nemojte zaboraviti i njih namazati. Također, nemojte zanemariti stopala. Jedan dio lica za koji mnogi misle da ne može izgorjeti su kapci, pa dermatologinje kažu da ne zaboravite i tamo nanijeti kremu ili nositi sunčane naočale. 

Od sunca se preporučuje i zaštita predmetima poput suncobrana ili neke lagane odjeće s kojom se možete ogrnuti da vam ne bude vruće.

Obje su zaključile da preplanuli ten nije vrijedan posljedica koje može stvoriti predugo i nezaštićeno izlaganje suncu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije