Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pivana

Ovdje, na vrelu piva, Oktoberfest traje 365 dana u godini

Pivana
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/13
01.10.2015.
u 13:00

Kad malo bolje razmislim, najviše slobodnog vremena provodim u shoppingcentrima čekajući ljepši spol da obavi kupnju. Pitam se imam li tad isti izraz lica kao peseki zavezani i ostavljeni ispred dućana da čekaju svog gazdu. Možda je jedina razlika u tome što suza u mom oku nije zbog straha da ću biti napušten, nego zbog bankrota. Zamislite da u shopping- centrima postoji Pivana. Uđem onamo da samo nešto pogledam i nema me tri sata. Postoji li ljepše ime za neki obrt od ponuđenog. Pivana. Izvor piva, vrelo. Da otvore takav lokal u nekom mallu, otvorile bi mi se oči kao tigru kad mu u kavez upadne vjeverica.

Na sreću, postoji Pivana u Ilici. Mjesto na kojem će vam se većina želja ispuniti čim sjednete za stol koji ima vlastiti točionik za pivo. Za one manje ambiciozne postoji velika posuda iz koje sami točite po želji, a od milja je zovu žirafa. Izbor piva je, kako i sami pretpostavljate, dirljiv, a posebna je čast piti nefiltrirano pivo. Hrana koju nudi naša i vaša Pivana visoke je kvalitete. Meni je ponuđen gulaš koji će razveseliti sve one koji vole pravu domaću spizu te svinjsko pečenje s pireom. Bilo je slasno, hranjivo i oku ugodno.

Pečenje nije bilo suho i drvenasto kao što je to uobičajeno, već sočno, špikano, s lijepim paspartuom od hrskave kožice. Idealan gablec intelektualno superiornih pivoljubaca. Jelovnik je opširan i nudi krasan pogled na glazirana svinjska rebarca, roast beef mariniran u tamnom pivu, kobasice u tamnom pivu s karameliziranim crvenim zeljem...

Izvrstan spoj klasičnih “biergarten” jela s modernim namirnicama tretiranim u reduciranom tamnom pivu. Gotovo u centru grada, s velikom terasom i savršeno uređenim interijerom, Pivana je idealno mjesto za dnevni i večernji provod. To više što inzistiraju na zagrebačkoj klupskoj tradiciji i ugošćuju vrhunske bendove. Atmosfera je upotpunjena zanimljivim artefaktima iz povijesti pivovare pa su čak i lusteri izrađeni od starih boca piva. Sve u svemu, mjesto na kojem Oktoberfest traje 365 dana u godini.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije