Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sezonski

Ovaj nektar bogova morate imati – priprema je brza i jednostavna, a rezultat će vas očarati

Marija Herjavić Jerkić
17.06.2022.
u 05:00

Prema originalnom receptu ovaj sirup od višanja radi se tako da se višnje i šećer potope u vodi dan-dva. Gastroblogerica Marija Herjavić Jerkić radi praktičnosti osmislila je ovu bržu varijantu koja će vam uvelike olakšati posao, a rezultat će biti jednako dobar.

Mnogima su višnje draže voće od trešanja, a evo jedne dobre ideje kako ih sačuvati i nakon što im sezona odmakne. Birajte fine, zrele višnje pa će sirup biti ukusniji i bogatiji.

Foto: Marija Herjavić Jerkić

Domaći sirup od višanja

Sastojci:

1 kg očišćenih višanja

cca 800 g šećera

sok 1-2 limuna (ili malo limunske kiseline)

malo vode

Foto: Marija Herjavić Jerkić

Priprema:

Očišćene višnje ubacite u lonac i koliko je moguće zgnječite rukama. Dodajte željenu količinu šećera, sok limuna i malo vode, oko 100-150 ml, stavite da prokuha pa ostavite na vatri. Nakon 15-20 minuta laganog krčkanja procijedite kroz gustu gazu (oprez, vruće je, neka se malo ohladi) i po želji još malo iskuhajte da se zgusne. Možete i probati pa po potrebi dodajte još šećera ili kiseline. Vrući sok ulijevajte u vruće staklenke. Malo će se zgusnuti kako se hladi, pa slobodno neka bude rjeđi od željenog dok je još vruć. Prije konzumacije razrijedite s vodom.

Foto: Marija Herjavić Jerkić

Komentara 1

MO
montello
15:24 17.06.2022.

Super

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije