Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pismo iz Dubaija

Ovaj je Osječanin išao iz projekta u projekt, a danas u egzotičnom Dubaiju gradi novu karijeru

Neven Mihić
Foto: Privatni album
1/4
18.10.2016.
u 12:58

Neven Mihić predaje na odjelu za modni dizajn u Emiratima

Nisam ni mislio da ću gledati nijanse mora Arapskog zaljeva na Bliskom istoku, a izgledaju baš poput tkanina koje sam obojio u opereti “Splitski akvarel” prije dvije godine u kazalištu Komedija! Nakon mnogih kazališnih projekata, od dječjih predstava pa sve do opere i baleta, koje sam radio kao kostimograf ili pak autor nakita, tj. kruna koje su nosile balerine u bijelim baletima, odlučio sam se za veliki iskorak u svojem profesionalnom i privatnom životu.

Potkraj kolovoza ove godine došao sam u jedan od najprestižnijih gradova svijeta – Dubai, na Bliskom istoku. I to ne kao turist, primljen sam kao predavač na Američkom sveučilištu u Emiratima (American University in the Emirates) i predajem na odjelu za modni dizajn.

Uvijek je toplo za plažu

Napokon mi se ostvarila želja da pokušam ostvariti svoje poslovne snove u inozemstvu. Dogodio se Dubai, a nisam ni sanjao da ću prevoditi svoju diplomu na arapski jezik. Cijeli sam proces prolazio sam, uz potporu roditelja i prijatelja, a sada sam se u novom gradu i na novom poslu naviknuo na život koji je drukčiji nego kod nas. Najviše mi se sviđa klima, uvijek je toplo, ali tu sam kratko vrijeme, još na počecima, i moram tek otkriti i proživjeti mnoge stvari.

Način rada je drukčiji od onog kako sam radio u Zagrebu, gdje sam djelovao kao samostalni umjetnik, iako bez reguliranog statusa unatoč mnogim projektima i činjenici da sam bio tzv. top student za cijelu Hrvatsku 2010. Smatram da svatko ima svoju priču, a moja se nastavila daleko od kuće. Za takav životni potez potrebna je velika hrabrost. Nije to samo put na drugi kontinent, gdje je sve drukčije, nego i istinski novi početak.

Vikend je u petak i subotu

Odjednom spavate u drugom kvartu, ulici, oko vas je pijesak, palme, vile. Potrebno je vrijeme da upoznate nove ljude, grad je velik i treba vam dosta vremena da dođete s jednoga kraja grada na drugi.

Ovdje mi se sviđa što su na jednome mjestu ljudi iz cijelog svijeta i nakon nekog vremena ne osjećate se kao stranac. Štoviše, ima dosta Hrvata koji ovdje rade i često organiziraju druženja vikendom. Od predavača sam jedini iz Hrvatske, a kolege su iz Europe, Amerike, Australije... Timski je rad u ovom poslu bitan, kao i u kazalištu, osim što ovdje postoji radno vrijeme, a vikend je u petak i subotu. Tko se zna dobro organizirati, za sve ima vremena pa i za odlazak na plažu i u kupnju.

Najviše se veselim modnim događanjima koja se odvijaju u listopadu ili predstavama u novoj Operi, kamo uskoro stižu mjuzikli “Jadnici”, “Mačke” i “Priča sa zapadne strane”. Grad možete doživjeti samo ako zaista vidite uživo taj način života, kulturu, najveći trgovački centar na svijetu, najvišu zgradu na svijetu i mnoge druge građevine.

Za sada mi je neispunjena želja izlet u pustinju, koja je od Dubaija udaljena sat vremena vožnje, ali i posjet umjetnom otoku u obliku Palme. Ne planiram skori povratak u Hrvatsku, imam još dosta planova i snova koje bih htio realizirati ovdje. 

>>Zagrepčanka u Emiratesu: Radim posao iz snova, ali nema mi do kava i Sljemena...

Komentara 5

LU
lucio2
14:01 18.10.2016.

Taj i izgleda arapski...

JO
Jozica
14:06 18.10.2016.

svoj na svome!

Avatar Diktatura pederijata
Diktatura pederijata
13:51 18.10.2016.

ha ha ha ... ha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije