Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svaka čast

Ova žena oborila je rekord u biciklizmu star 78 godina! 'I u slobodno vrijeme vozim bicikl'

Instagram
29.11.2019.
u 12:25

Kajsa Tylen (43) iz Švedske nedavno je postala rekorderka u biciklizmu, kojim se bavi od kraja 2012. godine

Iduće godine u lipnju se održava prvi festival za žene poduzetnice pod nazivom Miss Adventure, jedna od govornica je i ova Guinessova pobjednica u bicikliranju i TED X-ova govornica s kojom razgovarali o njenom putu prema uspjehu. 
Njeni roditelji veliki su zaljubljenici u putovanja pa je s pet godina s obitelj preselila u Liberiju. 

- Tamo sam živjela šest godina, dok nije izbio rat pa smo se morali preseliti. Par godina smo živjeli u Švedskoj, a ona preselili u Veliku Britaniju. Kao malena uvijek sam maštala o tome kako ću spasiti prašume od uništavanja i zaustaviti testiranje na životinjama! U tome nisam uspjela, pa sam odlučila postati instruktor jahanja, ali u IT sektoru radim već 22 godine - priča nam ova uspješna žena. 

Kaže kako biciklizam ne bi nazvala svojom karijerom, to je samo hobi koji voli. 
- Time sam se počela baviti krajem 2012. kada su mi prijatelji predložili da se okušam u trijatlonu. Kao i sve što u životu započnem, svu sam energiju i strast uložila u to, i bavim se biciklizmom od tada. 

Nedavno je oborila rekord star 78 godina, u kategoriji žene koja je najdulje vozila bicikl. 
- Kako bi oborila rekord trenirala sam oko 20 sati tjedno. Prestala sam piti alkohol i jela zdravije, a to mi nije bilo toliko teško. Kada nešto toliko želite, sve ćete u to uložiti. Ne bi to nazvala žrtvovanjem. Jedina "žrtva" koju sam napravila je što sam manje sjedila pred TV-om, što je zapravo dobra stvar - simpatično objašnjava. 

O rekordu koji je davno oborila Billie Fleming, čitala je u jednom članku. Ta je žena preminula 2014. sa 100 godina! 
- To mi je bila inspiracija! Počela sam 1. siječnja 2016. s namjerom da oborim rekord, što je zapravo bio odličan tajming. Spremala sam se 11 mjeseci i oborila sam rekord krajem prosinca. 

U slobodno vrijeme kaže, vozi bicikl. 
- Osim posla i biciklizma, otvorila sam i YouTube kanal "Type 2 Twins", aludirajući na "tyle 2 fun" (što je zapravo zabava koja počne s dobrim namjerama, ali na kraju i nije tako zabavno. Primjerice, treniranje dok ne počnete povraćati kako biste završili maraton koji je trebao biti nešto zabavno u vašem životu.) Obožavam učiti o tome, od snimanja preko uređivanja videa, do postavljanja studija u domu. Volim šetati psa, družiti se s prijateljima, putovati, puno putovati. 

Na predavanju Miss Adventure festivala pričat će o tome kako je promijenila svoj život i način razmišljanja. 
- Svi smo na avanturi zvanoj život, i na nama je hoćemo li živjeti tu avanturu i tjerati se istraživati druge. To sam ja učinila i nadam se da ću inspirirati druge da naprave isto. 

Sanja je motoristica, profesorica, lovkinja i strastvena kolektorica Barbika: 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije