Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drugačije je zamišljena

Ova poznata hrana nastala je greškom - recept nije uspio

shutterstock
03.02.2020.
u 11:25

Nastala je greškom, ali uopće nam ne smeta - obožavamo ovu hranu.

Ovu poznatu hranu jedemo svakodnevno, ali zapravo je nastala greškom. Prozvođači su se tada hvatali za glavu zbog katastrofe, ali mi ove namirnice obožavamo. Msn.com prenio je o kojoj se hrani radi.

Cornflakes je trebao biti granola
1898. godine braća W.K.Kellogg i John Harvey Kellogg slučajno su napravili pahuljice od pšeničnih bobica pokušavajući napraviti granolu. W.K. Kellogg bio je inspiriran kako su nastale pahuljice, pa je odlučio oljuštiti kukuruz i napraviti ih opet - metodom kojom je pokušavao napraviti granolu, i tako je nastao cornflakes.

Foto: shutterstock

Pokvario se aparat za sokove, pa je nastao slurpee
Omar Knedlik, vlasnik restorana Dairy Queen u Kansasu imrpovizirao je kada mu se aparat za gazirane napitke pokvario. Kako je bila sredina ljeta, 1950., odlučio je staviti sve sokove u zamrzivač. Sokovi su bili djelomično smrznuti, djelomično tekući, a posjetitelji restorana obožavali su ih. U trgovine je slurpee stigao 1960. 

Foto: shutterstock

Keksići s komadićima čokolade bili su drugačije zamišljeni
Kuharica Ruth Graves Wakefield htjela je napraviti keksiće od čokoladnog namaza, ali ostala je bez istog, pa ga je zamijenila komadićima čokolade misleći kako će se oni rastopiti u tijestu. Ipak, čokolada je ostala u komadićima koji su se tek djelomično istopili i tako su nastali fini keksići s komadićima čokolade originalno nazvani 'chocolate chip cookies'.

Foto: shutterstock

11 - godišnjak napravio sladoled na štapiću
Dječak Frank Epperson iz San Francisca ostavio je mješavinu vode i šećera u prahu preko noći, a u smjesi je ostavio i drveni štapić. Kada je to zamrznuo, probao je polizati sa štapića i desert mu se jako svidio. Počeo ga je prodavati po susjedstvu.

Foto: shutterstock

Kukuruzni flips povezan je sa životinjama
Jedna tvornica hrane za životinje odlučila je očistiti stroj za hranjenje kako se životinje ne bi ozljedile tvrdim komadićima. Stavili su vlažni kukuruz u stroj, a toplina ga je napuhala poput kokica samo bez ljuskica. Edward Wilson, jedan od zaposlenika, dodao je začine i nazvao ovaj flips 'Korn Kurls'. Tvrtka je 1939. podnjela prijavu za patent za tehniku.

Foto: shutterstock

Kako nastaju krafne saznajte u videu:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije