Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAMO ZA JAKE KARAKTERE

Ova dijeta sigurno skida kilograme, ako je možete izdržati

Foto: Damir Spehar/PIXSELL
14.01.2018.
u 23:01

Ključ je u veličini porcije koju stavljate u svoj tanjur

Nije dovoljno jesti sve ispravne sastojke i izbjegavati šećer i masnoće; nije riječ samo o tome što nego i koliko stavljate u usta. Ključ je u veličini porcije koju stavljate u svoj tanjur, tvrdi australska nutricionistica Lyndi Cohen, piše Mail Online.

Za početak, više od polovice obroka trebalo bi sačinjavati povrće i salate, veli ona. Poželjno je da budu raznovrsne, u što više boja.

Količinski, riječ je o povrću i salati koliko stane u dvije šalice ili dva grabeža zaimačom. 

Četvrt porcije neka čine cjelovite žitarice - smeđa riža, kvinoja ili kriška kruha od cjelovitog zrna.

Ostala četvrtina otpada na proteine, ne nužno na meso. Jedite jaja, rikotu, sir, tofu, razne grahorice...

I na kraju, ne zaboravite masnoće koje ćete pronaći u polovici avokada u salati, u izmrvljenoj feti, dimljenom lososu ili orašastom voću.

Koliko zapravo treba jesti? Meso u tanjuru ne bi trebalo biti veće od stisnute šake vaše ruke, otprilike poput kutije igraćih karata. To je otprilike 100 grama mesa ili 125 grama ribe.

Crvenog mesa ne bi se tjedno smjelo pojesti više od 350 grama.

Australska nutricionistica nadalje savjetuje da se tanjuri napune u kuhinji, a serviraju za stolom. Tako da se izbjegnu repete. A kako vam se nakon obroka učini da ste još uvijek gladni, prvo pričekajte 20 minuta. Ako vas dotad glad nije minula, zagrizite još zalogaj-dva.

I probajte jesti polakše. Nakon nekoliko dana vaše će se tijelo naviknuti na manje porcije i vaš će trbuh početi splašnjavati. Samo treba izdržati.

 

Komentara 3

VO
vorda400
07:12 15.01.2018.

Ovo je teska glupost nije bit u kolicini ukupne hrane nego u kolicini unesenog šećera u organizam škrob,fruktoza,gluten, je u svemu sto je napisala pravo mrsavljenje i trosenje sala se događa kad se zaustavi izlucivanje inzulina iz gusteraće koja visak secera iz hrane pretvori u salo tek kad se izbaci šećer iz prehrane ustvari ga je nemoguce izbaciti totalno ali ga treba drzati ispod 40grama dnevno to je tkz paleo prehrana sve drugo su dijete za mucenje kojima se skinu kile ali ih vrlo brzo i vratite jer niste izgubili salo nego vodu iz tijela

MV
Mijat vrdoljak
08:00 15.01.2018.

Relativno dobar članak, ali sve se svodi kau u financijama " potroši koliko si zaradio" što znači tjelesno aktivniji smidu više kalorija unositi jer će ih potrošiti. Planinarenje i nordijsko hodanje je recept za tjelo i psihu. Planinarska društva su dobre adrese.

MA
marex10
08:16 15.01.2018.

Bezvezni članak. Žao mi je onih koji na ovaj način pokušavaju skinuti kile. Ok, kile će skinuti, ali salo neće. Nemojte ni pokušavati, jojo je zagarantiran i nakon što prestanete s djetom, sve će se vratiti i još više...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije