Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lijekovi iz kućne radinosti

Ova četiri napitka spasit će vas od virusa i prehlada

đumbir
Foto: Thinkstock
07.01.2015.
u 12:56

Ni sami katkada nismo svjesni kolika su ljekovita svojstva namirnica koje nas okružuju. Baš nam one mogu pomoći suzbiti neugodne simptome viroza

Sezona je prehlade, a krajem siječnja stiže i epidemija gripe. Iako su se mnogi već opskrbili lijekovima i različitim farmaceutskim pripravcima, liječiti se može i na mnogo zdraviji, odnosno prirodniji način. Ni sami katkada nismo svjesni kolika su ljekovita svojstva namirnica koje nas okružuju. Baš nam one mogu pomoći suzbiti neugodne simptome viroza poput kihanja, curenja nosa, kašlja, temperature...

Ojačajte imunološki sustav pripravcima od češnjaka i đumbira, ljekovitim čajevima ili napitkom od meda i limuna. Ovo su neki od pripravaka zbog kojih će vam vaše tijelo i zdravlje biti zahvalni:

1. Češnjak je prirodni antibiotik i ako ste bolesni, zdrobite dva režnja češnjaka pa ih progutajte uz malo vode.

2. Iscijedite limun i dodajte žlicu meda te otopite u čaši tople vode, dodajte malo cimeta i popijte. Osim što je to ukusan napitak, ova kombinacija jača imunitet i štiti od virusa i bakterija.

3. Jednu žlicu jabučnog octa stavite u čašu vode te tako ublažite upalu grla.

4. Sirup od meda, limuna i đumbira izvrsno je prirodno oružje u borbi protiv prehlade i gripe. Med je prirodni antioksidans, limun antiseptik, a đumbir svojim protuupalnim i antivirusnim svojstvima pospješuje rad respiratornih organa.

>> I tjelesna aktivnost važna je za prevenciju zimskih bolesti

Komentara 4

DU
Deleted user
15:07 07.01.2015.

a di je rakija?

DU
Deleted user
15:29 07.01.2015.

Djumbir je jako lijekovit , ja sam to isprobao kada sam bio pod radijacijama

DZ
davor_zg
13:49 07.01.2015.

naguraraj si jbn đumbir i to je to državna firma 18 dana doma gamad

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije