Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Umjesto vježbanja?

Otrkivena istina o tome koliko zapravo seks troši kalorija

Seks
Dreamstime
25.02.2020.
u 21:44

Mnogi su uvjereni da seks troši jako puno kalorija i da pomoću njega mogu smršaviti, no ima li tu istine?

U današnje vrijeme većina ljudi opsjednuti su s trošenjem kalorija i mršavljenjem, a ako se tijekom seksa znojite i ostanete bez daha, normalno je pitati se koliko kalorija potrošite tijekom seksa, prenosi shape.com.

Pogledajte gdje se na ljestvici najzdravijih zemalja nalazi Hrvatska:

Jedno istraživanje objavilo je da kod odnosa zdravih i mladih parova, muškarac izgubi 4,2 kalorije tijekom jedne minute seksa, a žena izgubi 3,1 kalorije po minuti. Tijekom cijelog trajanja seksa, koje je u ovom istraživanju bilo dvadeset i pet minuta, muškarac sveukupno potroši 101 kaloriju, žena 69.

Ipak, u stvarnosti je zapravo prosječno vrijeme trajanja seksa šest minuta, tako da je drugo istraživanje pokazalo da se potroši puno manje kalorija, između petnaest i dvadeset. Ovi brojevi više odgovaraju stvarnosti te je jedno istraživanje promatralo koliko bi prosječna žena izgubila tijekom seksa od šest minuta, a to je 6,4 kalorija. Tako bi za sat vremena seksa izgubilo između 83 i 178 kalorija.

Prije nego što počnete brojati svoje kalorije, trebate zapamtiti da zapravo količina potrošenih kalorija ovisi o vama. Sve ovisi o vašem zdravlju, libidu, vrsti seksa koji imate i pozi koju koristite. No, nije sve u kalorijama. Najvažnije je da vi i vaš partner uživate, a kalorije se mogu sagorijevati i na druge načine.

Saznajte kako Hrvati povećavaju penis bez odlaska pod nož:

Ključne riječi

Komentara 1

KA
kapunjohan
22:02 25.02.2020.

U današnjem svijetu je seks postao sve više sredstvo užitka i izživljavanja mimo svih ograničenja a izgubio je reproduktivni smisao a što je u ,,osnutku,, vrste bila prirodna varka ,užitak a onda kao rezultat reprodukcija. Sad se troše razna sredstva da se onemogući reprodukcija a zadrži užitak što ima za posljedicu visoku neplodnost a možda i kakve druge poslijedice. Još propagirati seks kao sredstvo mršavljenja nema smisla a što dokazuje i navedeno istraživanje. Seks bi trebao biti vrhunac ljubavi i moralni ograničenja da se sačuva ljubav.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije