Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kraljevska oaza

Otok Rab: Istražite otok sreće koji skriva najljepše pješčane plaže na kojima se kupao i britanski kralj Edward VIII.

Otok Rab
Foto: Shutterstock
1/7
04.06.2020.
u 09:14

Na Rabu pronađite svoj idealan kutak za odmor, a jedan od favorita mnogih je Hotel International koji je smješten tik uz rivu, u srcu srednjovjekovnog grada, koji ove sezone svoja vrata otvara 18. lipnja.

Rab je jedan od najromantičnijih gradova koji skriva prekrasne pješčane uvale, bogatu povijest i predivnu arhitekturu, a osupnut njegovom ljepotom bio je i hrvatski kulturni povjesničar Ivan Kukuljević Sakcinski. Rab su još daleke 1889  godine gradski oci proglasili lječilištem, a svjetski je poznat postao 1936. godine kad se na njemu kao nudist okupao britanski kralj Edward VIII. i njegova partnerica, Amerikanka Wallis Simpson zbog koje je kasnije i abdicirao. Rabljani su im tad priredili nezaboravan doček, svi su ih htjeli vidjeti i razgovarati s njima, a par se šetao središtem tog mediteranskog otoka, a britanski kralj začetnik je i nudizma na Jadranu. Rab je jedan od otoka s najljepšim skrivenim plažama i modrozelenim smaragdnim uvalama, a na njemu se nalaze čak 22 pješčane plaže, koje strani mediji često uvrste na popise najljepših skrivenih plaža na svijetu.

Foto: Hotel International Rab

Plaža Sahara

Ova plaža, zbog pijeska nazvana po istoimenoj afričkoj pustinji, naturistička je plaža koja se nalazi sjeverno od mjesta Lopar. Do te se plaže dolazi pješice, a oni koji se žele  okupati na njoj mogu doći i barkom.

Rajska plaža

Ova prekrasna plaža finog pijeska u mjestu Lopar se proteže na 1.5 kilometara obale i omiljena je za obitelji s malom djecom. Plićak je idealan za kupanje s najmlađima, a stariji na njoj obožavaju igrati picigin.

Plaža Pudarica

Na južnom dijelu otoka, u Barbatu se nalazi plaža Pudarica. Sitan, fini pijesak  idealan je za kupanje s djecom, a tu plažu obožavaju i stariji.

Foto: Hotel International Rab

Na Rabu pronađite svoj idealan kutak za odmor, a jedan od favorita mnogih je Hotel International koji je smješten tik uz rivu, u srcu srednjovjekovnog grada, koji ove sezone svoja vrata otvara 18. lipnja. Gostima su na raspolaganju elegantne klimatizirane sobe, besplatni WiFi, wellness centar i terasa s prekrasnim pogledom na zaljev. Gosti mogu plivati u vanjskom bazenu, opustiti se u finskoj sauni ili uživati ​​u hidromasažnoj kadi. Hotel također obuhvaća fitness centar i 2 dvorane za kozmetičke tretmane. U hotelskom bistrou poslužuju se pića i izbor laganih zalogaja. U blizini objekta dostupno je besplatno parkiralište, a taj je hotel prema recenzijama gostiju omiljen među parovima jer je romantičan i ima izvrsnu ponudu i vrlo ljubazno osoblje.

Rab su zbog njegove neprikosnovene ljepote voljeli i stari Rimljani koji su ga prozvali otokom sreće odnosno Felixom Arbom. Franjevački samostan svete Eufemije smješten je u dnu najdublje i najslikovitije rapske uvale, te je uklopljen u prirodni okoliš. Crkvica posvećena svetoj Eufemiji prvi se  put spominje u 13. stoljeću. U samostanu se čuva i jedna od najbogatijih starih knjižnica. U Kronici samostana bilježeni su svi važniji događaji u životu otoka Raba u posljednjih sedam stoljeća.

Foto: Hotel International Rab

Rab je i veliko gastronomsko otkriće, a njihova rapska torta poznata je diljem svijeta jer je recept za tu slasnu deliciju star više od 800 godina, a obožavali su je i plemići.

Sadržaj nastao u partnerstvu s Hotelom International Rab

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije