Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
drugo mjesto

Ovaj hrvatski otok uvršten je na listu TOP 11 destinacija u 2018.

Otok Lošinj
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/12
01.02.2018.
u 12:52

Ta su odredišta kao najbolja za putovanja u svijetu ove godine izabrali američki blogeri i putopisci, a za naš otok su naglasili da je to hrvatski otok vitalnosti, koji ostaje u sjećanju zbog prekrasne obale, kristalno čistog mora i svježeg morskog zraka.

Otok Lošinj ove godine očekuje nastavak pozitivnih turističkih trendova s bar jedan posto više noćenja nego u odličnoj 2017. godini, a još boljim rezultatima mogla bi pridonijeti i najnovija preporuka za posjet Lošinju specijaliziranog američkog portala Food, Wine&Travel Magazine, doznaje se iz Turističke zajednice grada Mali Lošinj.

Taj je američki portal Lošinj uvrstio na visoko drugo mjesto među ukupno 11 najboljih destinacija za putovanja u ovoj godini, ističu iz Turističke zajednice. Prvi na toj listi, ispred Lošinja, je japanski Tokyo, a iza su Abruzzo u Italiji, Fredericton u Kanadi, francuski Boredaux, talijanski Capri, Sri Lanka, jezero Constance u Njemačkoj, mađarski glavni grad Budimpešta, Jordan i Solomonski Otoci.

Otok Lošinj
1/12

Ta su odredišta kao najbolja za putovanja u svijetu ove godine izabrali američki blogeri i putopisci, a za otok Lošinj su naglasili da je to hrvatski otok vitalnosti, koji ostaje u sjećanju zbog prekrasne obale, kristalno čistog mora i svježeg morskog zraka. Također hvale ljepote uvale Čikat, ponudu hotela i vrhunske spa programe, ali i jedinstveni Muzej Apoksiomena, koji oduševljava, kao i otočku restoransku ponudu te susjedne otoke Ilovik i Cres s poznatom plažom Lubenice.

"Veseli nas ovakva i sve slične objave u inozemnim medijima s kojima dobro surađujemo, što će, uz naše aktivnosti, vjerujemo pridonijeti dobroj turističkoj 2018. godini, koju smo aktivno počeli novom promotivnom kampanjom s vizualima i novim sloganom '1 Visit is worth 1000 pictures', a kroz godinu u promociji ćemo se fokusirati i na kulturnu, zdravstvenu i ponudu aktivnog odmora", poručuju iz malološinjske Turističke zajednice.

Iznose pritom i završne podatke o fizičkom turističkom prometu za prošlu godinu, u kojoj su s 307,3 tisuće turista i nešto više od 2,33 milijuna noćenja zabilježili poraste od 7 i 6 posto u odnosu na 2016., a čime se Mali Lošinj iznova svrstao među top 10 odredišta u Hrvatskoj odnosno na šesto mjesto po ostvarenom ukupnom turističkom prometu u 2017.

"Većinu ili 86,3 posto noćenja prošle godine ostvarili su kod nas strani turisti, a domaći 13,7 posto. Gotovo 70 posto stranih turista došlo nam je s četiri najvažnija emitivna tržišta - Slovenije, Njemačke, Austrije i Italije. Njih slijede Česi, Poljaci, Nizozemci, Mađari te gosti iz Švicarske i Slovačke. Najveći broj od ukupnih noćenja ili 35,3 posto ostvaren je u kampovima, potom 19,2 posto u hotelima, a 18 posto u objektima u domaćinstvima", otkrivaju iz Turističke zajednice.

Velika očekivanja od natjecanja Mercedes-Benz UCI Mountain Bike World Cup u travnju

Najavljuju za ovu godinu i rad na master planu razvoja 'bike' turizma otoka Lošinja s ciljem razvoja cikloturizma i stvaranja 'bike friendly' destinacije, a nastaviti će i aktivnosti sa svim dionicima turističke ponude na povećanju kvalitete usluge kroz provođenje integriranog upravljanja kvalitetom u destinaciji, čiji je cilj okupiti i povezati sve najbolje u destinaciji.

Otok Lošinj ove će godine biti i domaćin brojnih sportskih događanja, od kojih izdvajaju ekstremno svjetsko biciklističko natjecanje ili spust Mercedes-Benz UCI Mountain Bike World Cup Lošinj, koji će se održati od 19. do 22. travnja i u sklopu kojeg će se 300-njak natjecatelja iz cijelog svijeta spuštati 1,8 kilometara dugim lošinjskim stazama i vidikovcima. "Na tom natjecanju očekujemo oko 10 tisuća posjetitelja, ali i više od milijun gledatelja, s obzirom na Red Bull Media House, odnosno 19 televizijskih kuća kojima će biti omogućen prijenos uživo u čak 99 zemalja svijeta", naglašavaju. 

Pogledajte i VIDEO: Ovo su mjesta koja baš nitko ne smije vidjeti preko Google Mapsa

Komentara 14

RE
Really
10:59 04.02.2018.

Losinj-PURE JOY

MU
muffinyed
13:19 01.02.2018.

otok Lošinj su naglasili da je to hrvatski otok vitalnosti, koji ostaje u sjećanju zbog prekrasne obale, kristalno čistog mora i svježeg morskog zraka .....ha ha ha ha ...........otok vitalnosti ?? (objasnite mi)....prekrasne obale ???( sama kamenja)... kristalno čistog moraa ( svi otpadi ...fekalije idu neprociscene direktno u more)...svježeg morskog zraka ??.(.ima svako more).................suma sumarum...ove izmisljotine mozete prodati glupljima od sebe...na svijetu ima otoka koji su 1000000X bolji, lijepsi, ne samo po prirodi, plazama ljudima, nego po svemu !!

AU
austrougarskigeneral
09:56 02.02.2018.

lijep otok

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije