Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRAK

Otkriveno zašto oženjeni muškarci žive dulje od samaca

brak
Photos.com
30.03.2010.
u 11:17

Tajna dugovječnosti oženjenih muškaraca najvjerojatnije leži u tome što ih supruge tjeraju liječniku.

Tajna dugovječnosti oženjenih muškaraca najvjerojatnije leži u tome što ih supruge tjeraju liječniku, pokazalo je istraživanje Sveučilišta Surrey objavljeno na godišnjoj konferenciji Royal Economic Societyja.

Također se važnom pokazala tjelovježba kojoj su muškarci i žene u parovima skloniji. Prema spomenutom istraživanju, oženjeni muškarci gotovo deset posto više odlaze liječniku kada se pojave neke tegobe nego samci, a čak ih 20 posto više trči ili se bavi nekim drugim oblikom rekreacije.

S druge strane, žene redovito posjećuju liječnika bez obzira na to jesu li u braku ili ne pa su znanstvenici zaključili kako kampanje za skrb o zdravlju treba usmjeriti na samce, posebno muškarce.

– Ako žena odlazi liječniku na redovitu kontrolu, velika je vjerojatnost da će to učiniti i njezin partner. D druge strane, muškarčevi odlasci liječniku uopće ne utječu na na ženu – izjavio je Hendrik Scmitz koji je sudjelovao u istraživanju.

Ključne riječi

Komentara 5

RI
Ringo
12:59 30.03.2010.

To je klasično pitanje: da li je starija kokoš ili jaje? Ili: Što je uzrok, a što posljedica? U čemu je problem: Recimo da ima neki muškarac koji ima neku težu bolest, taj se najvjerojatnije neće oženiti, znači da ostajee u onoj grupi neoženjenih koja je ionako puno manja od grupe oženjenih. Tako on povećava postotak boležljivih ljudi među neoženjenima i nađe se neki nadobudni znanstvenih koji zbroji gole činjenice i ispane da brak produžava život. P.S. Ja sam oženjen i sve štima, samo sam primjetio tu caku u statistici.

SA
sasoon
14:18 30.03.2010.

Ima tu istine, mene žena tjera da više vježbam i zdravije se hranim :-)

OB
-obrisani-
20:47 30.03.2010.

Ovaj članak je blago rečeno bezvezan! Malo pogledajte statistiku koliko ima udovaca a koliko udovica? omjer je berm 5x u korist udovicama a da bi postale udovice netko je njima bio oženjen? E sad opet pogledajmo koliko žive redovnici ii bolje situirani laici koji se nikada nisu ženili, rekorderi su? Ja mislim da je taj naučnik uzeo za uzor neku grupu klošara beskućnika?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije