Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zimski odmor

Otkrijte pet zabavnih aktivnosti koje ove godine morate isprobati na skijanju

skjijanje
Foto: Shutterstock
04.01.2019.
u 09:03

Bez obzira na to idete li ove godine na skijanje prvi ili stoti put u životu, pobrinuli smo se da imate sve što trebate

Nadamo se da upravo pakirate svoje skije i pancerice te se panično brinete koliko je pari čarapa potrebno za vašu sljedeću zimsku avanturu. Bez obzira na to idete li ove godine na skijanje prvi ili stoti put u životu, pobrinuli smo se da imate sve što trebate. Nakon cjelogodišnjeg napornog rada zaslužili ste jedan fantastičan odmor.

Nove i drugačije sportske aktivnosti

Skijališta diljem Austrije, Italije, Francuske i Švicarske nude i druge vrste rekreacije kojima ćete povisiti svoju dozu adrenalina, poput skijaškog trčanja i snowboardinga, kao i nešto tradicionalnije, poput klizanja i sanjkanja. Nemojte se libiti iskušati ni zimski paragliding, pa da iz jedne sasvim druge perspektive vidite te snježne vrhove.

Zimsko planinarenje

Svaka prava zimska bajka počinje hrpom snijega, pa provjerite nudi li destinacija u koju odlazite možda organizirano zimsko planinarenje. Ova aktivnost nije rezervirana samo za topliji dio godine, a možda se i iznenadite koliko ugodna može biti dok vas na pješačkoj turi prati škriputanje predivnog bijelog pokrivača. Osim što ćete ojačati imunitet, tijelu možete pomoći u održavanju kondicije nakon uživanja u zimskim specijalitetima ovih božićnih blagdana.

Otiđite na izlet

Vjerujemo da jedan dan svojeg odmora možete posvetiti istraživanju obližnjih mjesta. Upoznajte se s navikama lokalnog stanovništva, dopustite im da vas uvedu u svoj način života i običaje jer takvo što zasigurno nemate priliku raditi svaki dan. Prošećite trgovima, zavirite u kakvu toplu zalogajnicu, naučite nešto novo. Ima li što ljepše? Na povratku u Hrvatsku one koji nisu išli s vama možete razveseliti suvenirom, čokoladom ili keksima kupljenima u šarmantnim malim trgovinama.

Après ski

Odlazak na skijanje ima i jednu posebno zabavnu dionicu, nadaleko poznate après ski tulume. Gotovo da nema skijališta u ovom dijelu Europe koje za goste nije pripremilo zabavu u rustikalnim kolibama blizu skijaških staza. Odlična je to prilika da se u malo opuštenijoj atmosferi, po mogućnosti kraj nekog kamina, uz čašu kuhanog vina ili tople čokolade družite s najmilijima. A možda steknete i neka nova prijateljstva. Ma kako umorni od sporta bili, nikako ih nemojte propustiti.

Saune

Većina hotela u europskim skijalištima ima i prave wellness oaze. Godišnji odmori služe upravo tome da se regenerirate, u punom smislu te riječi, a što više opušta od saune? Finska, turska, infracrvena ili sauna u kombinaciji s terapijom boja - izbor je u današnje vrijeme šarolik. Osim što pomaže tijelu da izbaci sve toksine nakupljene tijekom godine, od čega će i koža blistati, sauna pomaže u opuštanju mišića. Zapravo, cijelog tijela. S odmora se vratite potpuno relaksirani, baš kako i dolikuje.

Svi koji ove zimske praznike planiraju provesti na nekom od najpoznatijih skijališta, trebali bi osvijestiti važnost putnog zdravstvenog osiguranja. Dogodi li vam se kakva nezgoda, znate i sami da su troškovi liječenja i sanacija ozljeda u inozemstvu prilično visoki. Croatia SKI putno zdravstveno osiguranje za samo 44 kune individualnog ili 66 kuna obiteljskog osiguranja omogućit će vam skijaški odmor na kojem morate misliti samo na to kako da si ugodite. Uz trodnevni paket osiguranja za 44 odnosno 66 kuna, Croatia u ponudi ima i osmodnevni individualni paket osiguranja po cijeni od 87 kuna te paket za 110 kuna, koliko ćete izdvojiti ako želite osigurati cijelu obitelj. Zauzvrat dobivate kompletnu potrebnu zdravstvenu njegu i nadoknadu troškova liječenja za hitne slučajeve u cijeloj Europi, prijevoz kući ako se niste u mogućnosti vratiti onako kako ste planirali, kao i naknadnu troškova neiskorištenog ski-passa, ali i brojne druge pogodnosti. Uz ovu je policu moguće dodatno ugovoriti osiguranje od nezgode ili osiguranje prtljage. Na kraju krajeva, na odmoru ste, pa biste trebali biti opušteni. Polica SKI putnog osiguranja Croatia osiguranja vam to i omogućuje.

Ako mislite da ugovaranje police putnog SKI osiguranja iziskuje previše vremena, dopustite da vas razuvjerimo. U Croatia osiguranju za takvo što nikada nije kasno. Svoju sigurnost na odmoru koji ste tako dugo čekali možete dogovoriti online u samo nekoliko minuta i pritom ostvariti 20 posto popusta. Nakon toga vam preostaje samo bezbrižno uživanje u zasluženom odmoru.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije