Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Make up

Otkrijte male tajne kako pronaći crveni ruž baš po svojoj mjeri

red
Foto: AFP
1/5
22.02.2012.
u 10:41

Mislite da vam crveni ruž ne pristaje? Moćno žensko oružje spremno je i za nemoguće zadatke!

Crveni ruž vječna je klasika, ali i vječni izvor nedoumica u šminkanju: kako odabrati prikladnu nijansu, kako postići da ne "vrišti" na licu nego da izgleda profinjeno... Proučili smo i "izvukli" najrazličitije savjete stručnjaka, a zaključak je da crveni ruž pristaje – svima.

Testiranje na usnama

Pri kupnji većina žena iskušava boju ruža za usne na ruci, no tu je nijansa kože često drukčija nego na licu. Preporučuje se iskušati ruž izravno na usnama, no pritom pazite na higijenu – birajte samo čiste testere koji se nanose pomoću aplikatora za jednokratnu uporabu.

Fini mat ili sočni sjaj?

Želite li profinjen izgled, preporučuju se klasični i(li) kremasti ruževi bez dodatnog sjaja. Prednost je mat-formula i to što su nerijetko postojanije na usnama, ali to nije pravilo  – i nove generacije ruževa “vlažna” izgleda vrlo su postojane. S obzirom na to da su među crvenim nijansama moderni “sočni” tonovi, za jedre i seksi usne odlična su sjajila.

Korak po korak

Ako je crveni ruž velik pomak od vašeg uobičajenog izgleda, krenite postupno, s nekom suptilnijom nijansom koja samo “vuče” na crvenu. Ako ste se odvažili na jaču crvenu, dajte sebi vremena da se naviknete i dobro je iskušajte kod kuće pred ogledalom. Među intenzivnijim nijansama mnogima odlično pristaje crvena s primjesom ružičaste.

Boja koje se ne treba bojati

Crveni ruž prozvan je malom crnom haljinom u make upu. Stručnjaci smatraju kako se žene svjetlije puti ne trebaju bojati “istinski” crvenih nijansi, a crveni ruž može se uskladiti čak i s “nemogućim” bojama kose. 

Vjerujte svom instinktu

Vizažisti ističu kako u potrazi za savršenim crvenim ružem neopravdano zanemarujemo vlastiti instinkt. To ne znači da treba olako odbaciti pravila koja se preporučuju, ali ipak prije svega vjerujte nijansi koja vas je privukla na prvi pogled. Veliki su izgledi da vam baš ta boja najbolje pristaje!

Crveni ruž voli crni tuš

Crveni ruž “voli” takozvane neboje na očima – crnu i bijelu. Filmska diva Marylin Monroe svoj je zavodljiv pogled isticala crnim tušem i bijelim sjenilom! Uz crveni ruž dobro pristaju i smeđa, narančasta, zlatna i boja slonovače na očima.

Trikovi za ljepotu

Ruž boje višnje lijepo će istaknuti punije usne. Ako vam je gornja usna tanka, obojite usne svjetlijom crvenom nijansom. Da biste vizualno umanjili “vrištanje” crvenog ruža na licu, na obraze nanesite lagano rumenilo da poveže cjelokupni make up. Oprez pri odabiru crvenog ruža ako su vam zubi žuti, tražite one nijanse koje ih vizualno izbjeljuju.

Crveno na crveno

Crveni ruž moderno je kombinirati s lakom za nokte iste nijanse, baš kao u tridesetim godinama prošloga stoljeća.

Olovka "u tonu"

Da bi ruž dulje izdržao na usnama, najprije ih ocrtajte i ispunite olovkom za usne. Uokvirivanje usana olovkom sprečava da se boja ruža “razlije”, a potez olovkom ne smije “odudarati” od ruža nego mu treba biti neutralna podloga. Stoga birajte olovku u nijansi koja odgovara vašoj prirodnoj boji usana.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije