Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ima razlike

Otkidate li toaletni papir s gornje ili donje strane? Evo što to govori o vama...

Toaletni papir
Foto: Getty Images
26.02.2019.
u 07:39

Položaj toaletnog papira na držaču ne bira se samo zbog bakterija

Ako se koristite držačem papira kao na fotografiji, samo su dva načina za postavljanje papira – tako da ga otkidate s gornje ili s donje strane.

Istraživanje provedeno na Sveučilištu Colorado pokazalo je da toaletni papir treba postaviti tako da ga otkidate preko ruke, odnosno, s gornje strane. Na taj način papir ćete uhvatiti prstima i nećete doticati ostale površine, što je vrlo bitno da biste izbjegli prenošenje bakterija koje mogu biti opasne za zdravlje.

No položaj toaletnog papira na držaču ne bira se samo zbog bakterija.

Stručnjakinja za međuljudske odnose i liječnica Gilda Carle provela je zanimljivo istraživanje u koje je uključila 2000 muškaraca i žena. Upitala ih je kako postavljaju toaletni papir na držač. Rezultati iznenađuju. 

Otkrila je da pojedine navike njezinih pacijenata upućuju na određene karakteristike osobnosti. Pokazalo se da su osobe koje toaletni papir postavljaju s gornje strane, odnosno dalje od zida, dominantnije, a one koje ga postavljaju s donje strane, odnosno uza zid, submisivnije. Ovo istraživanje počelo je kao zabavna vježba, ali je donijelo prilično čvrste rezultate u vezi s karakterom ispitanika. Carle kaže: “Toaletni papir ne laže. Način kako ga stavljate na držač zaista mnogo govori o vama!”

Pogledajte i video – Savjeti za jednostavnije čišćenje

 

Komentara 8

DU
Deleted user
08:39 26.02.2019.

Nakon WC humora, sada i WC novinarstvo. Doslovno.

DU
Deleted user
09:32 26.02.2019.

Meni je iskreno žao novinarke Draškić.

RI
Ringo
08:08 26.02.2019.

Interesantno istraživanje, tema za doktorat. A kad smo već kod papira, postavljanje kao na slici je normalno, a suprotno je iritirajuće i jedino netko tko je smotan može ga tako postaviti. Obično djeca vrtićke dobi tako postave.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije