Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
halo, doktore!

'Otkad sam rodila, imunitet mi je pao i dobila sam napadaje panike i gušenja'

prestrašena žena
Foto: Thinkstock
22.12.2014.
u 11:01

Naši najbolji liječnici savjetuju vam kako čuvati zdravlje, liječiti se, olakšati si tegobe

Imam 30 godina, 78 kg i 169 cm. Kao dijete imala sam alergiju na prašinu i na perje, blaga bronhijalna astma u pubertetu je nestala. Otkad sam rodila, imunitet mi je pao i dobila sam napadaje panike i gušenja. Doktor mi je prepisao tablete Rinolan i sprej za nos. Ne znam pomažu li mi tablete jer još osjećam taj tip gušenja i ne mogu lijepo izdahnuti. Trebam li opet ići liječniku po inhalatore, po mogućnosti kortikosteroide koje sam uzimala prije nekoliko mjeseci?

Vaš je problem, čini mi se, prvenstveno pulmološki i alergološki. S otorinolaringološke strane potrebno je učiniti detaljan pregled gornjih dišnih i probavnih putova, a to je najbolje fiberendoskopijom i tada se nedvojbeno može utvrditi stanje u tom dijelu dišnog puta. Ako je taj dio uredan, trebate se javiti pulmologu na dodatne pretrage, npr. spirometriju, zbog daljnje pulmološke evaluacije stanja, prvenstveno mislim na astmu.

Kortikosteroidni sprejevi za nos korisni su ako se ne upotrebljavaju nekritički i bez kontrole liječnika.

>>Već treći put dogovorim vjenčanje i onda preko noći odustanem. Zašto?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije