Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Super savjeti

Ostalo vam je pohanog mesa od ručka? Evo kako ga pravilno spremiti i podgrijati

shutterstock
05.12.2020.
u 21:18

Pripremili ste pohano meso za ručak, ali dosta toga je ostalo? Bez brige, možete ga jesti u nekoliko narednih dana, ali i podgrijati za večeru - ako se poslužite ovim savjetima.

Kada ostane hrane od ručka, pogotovo ako je u pitanju neko meso - i to pohano - mnogi se vesele tim ostacima u kojima onda uživaju u večernjim satima, ispred televizora. Ipak, jesti hladno pohano meso i nije neki užitak, ali postoji određena metoda kojom ga možete podgrijati kako bi ono bilo sočno i hrskavo kao i nakon prženja.

Kako prenosi Parade.com, najbolje bi bilo staviti meso u hladnjak, a pojesti ga možete u iduća 3 do 4 dana. Možete ga zamotati u aluminijsku foliju ili spremiti u plastičnu posudu. 

Korisnik TikToka otkrio kako napraviti Big Mac umak:

Izvadite meso barem 30 minuta prije podgrijavanja kako bi se ono opustilo na sobnoj temperaturi.

Kada ste došli do koraka podgrijavanja, najbolje bi bilo postaviti meso u veliku posudu za pečenje (ovisno o količini, naravno) kako bi bilo razdvojeno i podgrijati u pećnici - u mikrovalnoj nećete moći postići hrskavost.

Izbacili ste ugljikohidrate, ali jedete meso i sir? Loša odluka...

1/4

Komentara 1

Avatar krumpirsky
krumpirsky
22:18 05.12.2020.

hebeno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije