Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promijenio je spol

Ostali u braku unatoč tome što je on postao žena: Volimo se, ali nismo više intimni

Screenshot/BBC
05.11.2018.
u 13:04

Čim su sinovi odrasli i napustili obiteljski dom, Steve se podvrgao postupku promjene spola i postao je Steff

Steff Barnett, 65-godišnjakinja iz Bristola ispričala je za BBC's Inside Out svoju nevjerojatnu životnu priču: - Provela sam punih četrdeset godina kao muškarac pod imenom Steve. Udala sam se za svoju ljubav iz djetinjstva Lynne, koja danas ima 62 godine. Unatoč sretnom braku i dvojici prekrasnih sinova u meni je uvijek tinjala želja da budem žena i na kraju sam shvatila - ja sam lezbijka zarobljena u tijelu muškarca.

Nakon što su njihova dva sina odrasla i napustila kuću, Steff je 2013. godine započela kompleksni postupak promjene spola i sada živi kao žena sa svojom dragom Lynne koja tvrdi da je 110 posto heteroseksualna. Steff i Lynn priznaju da se od tada više ne upuštaju u intimnosti.

Foto: Screenshot/BBC

- Lynn očajnički nedostaje njezin suprug s kojim je provela punih četrdeset godina - objašnjava Steff za BBC i dodaje kako ju je krivnja izjedala jer ima osjećaj da je izdala svoju dragu suprugu koju još uvijek strastveno voli. Unatoč šoku i velikoj boli Lynn je smogla snage ostati uz Steff i prihvatiti činjenicu da je izgubila voljenog supruga.

- Nisam bila u njegovoj glavi i ne mogu znati kakve sve misli kroz nju prolaze. Ni on nije u mojoj glavi pa ne može znati kroz kakvu sam muku prošla zadnjih godina. Jedino što sam znala jest da više nikad ne može biti kako je bilo i da volim Stevea dovoljno da bih mogla izdržati sve što slijedi. Morala sam dopustiti Steff da zauzme njegovo mjesto - priznaje lynn.

Par se upoznao kad je Lynne imala samo 16 godina i odmah su shvatili da su stvoreni jedno za drugo. Brzo su se vjenčali i dobili dva sina. Steve, koji je promijenio spol i postao Steff, vrlo je rano priznao svojoj odabranici da se voli odijevati u žensku odjeću, a Lynne je to prihvatila, objašnjavajući: - Nikad mi nije rekao: Mislim da sam rođen u krivom tijelu. Oboje smo mislili da je to seksualna stvar. Nije me smetalo što je ispod hlača nosio ženske čarape ili čak suknju. Nisam se time opterećivala jer su to bile povremene epizode u našem životu.

Foto: Screenshot/BBC

U to vrijeme Steff nije znala što je to rodna disforija i priznaje da je izbjegavala baviti se tim problemom dok je sa svojom suprugom podizala sinove. Previše je strahovala od zlostavljanja kroz koja bi njezini dječaci mogli prolaziti na igralištu i u školi. Odlučila je pričekati da odrastu i napuste roditeljski dom.

Taj trenutak došao je 2013. godine. Nakon operacije koja je bila zakazana na Valentinovo počelo je novo poglavlje u njihovim životima.

- Jako mi nedostaje intimnost. Ali Lynne ne može napraviti taj korak - priznala je Steff: - Prvo je ona morala otrpjeti gubitak voljenog supruga, a nakon toga ja sam morala prihvatiti gubitak supruge. U međuvremenu, Lynne kaže da joj nedostaje čvrsti stisak muške ruke: - Nije mi lako priznati, ali ne mogu samo tako zanemariti činjenicu da mi je ova žena zauvijek otela supruga i da sam se godinama očajnički borila protiv toga. Na kraju sam morala priznati da je to bila unaprijed izgubljena bitka.

 

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
14:37 05.11.2018.

isusova majko sto vi to pišete. 3 posto maloumnih je u 98 posto clanaka. cemu konstantno silovanje s ovakvim bolesnim manjinama?

LU
Lucr
15:25 05.11.2018.

Koga boli briga za te ljude???

Avatar nekineki
nekineki
19:59 05.11.2018.

opet nebuloze,pa elementarna biologija se ovdje osporava, ???, promjena spola nije moguća, biološki je on i dalje muškarac ali bez spolnog organa, u njemu su i dalje prisutni xy kromosomi i takodjer on nemože nikako ustvrditi da se osjeća ili da se osjećao kao žena i prije, jer kao prvo, on nema ženske kromosome, ženske reproduktivne organe, ženske hormone, prema tome one nikako ne može znati i iskusiti kako je biti žena jer se nije rodio kao takav....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije