Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kakva ideja

Osmislio rješenje za sprječavanje krađe bicikla: Na sjedalo zalijepio naljepnicu u obliku ptičjeg izmeta

Twitter
09.09.2020.
u 16:30

Prema istraživanju koje je proveo, svakih 15 minuta u Japanu se ukrade jedan bicikl. Od 35.395 ukradenih bicikala u 2018. godini, 42 posto ih je bilo pravilno zaključano, što ga je potaknulo na stvaranje inovativne ideje.

Nema ničeg goreg nego kada želite otići doma nakon dugog i napornog dana, a onda shvatite da vam je netko ukrao sjedalo od bicikla. No jedan muškarac osmislio je odlično rješenje za taj problem, a sve što vam je potrebno je samo jedna naljepnica, prenosi unilad.co.uk.

Motoki Reoga iz Japana osmislio je naljepnicu koja izgleda kao ptičji izmet koju stavi na svoje sjedalo i tako spriječi druge da ga pokušavaju ukrasti.

Foto: Twitter

Motoki je naljepnicu dizajnirao u sklopu studija Kansei dizajna na Tehnološkom institutu Chiba, za koji je osvojio nagradu za izvrsnost. Prema istraživanju koje je proveo, svakih 15 minuta u Japanu se ukrade jedan bicikl. Od 35.395 ukradenih bicikala u 2018. godini, 42 posto ih je bilo pravilno zaključano, što ga je potaknulo na stvaranje inovativne ideje.

Da bi vidio je li njegova teorija uspjela, Motoki je proveo socijalni eksperiment gdje je na ulicu stavio tisuću bicikala s naljepnicama ptičjih izmeta, a da ih nije pravilno zaključao. Tijekom pet dana nije ukraden niti jedan bicikl.

Naljepnice su također prikladne za motore, no ako vam se ne sviđaju naljepnice, Motoki je također stvorio uklonjivo sjedalo za bicikl s uključenim ptičjim izmetom.

Stručnjak otkriva zašto ne biste trebali preskakati servis bicikla:

Komentara 2

Avatar f@nky
f@nky
08:06 10.09.2020.

..to ovima što " skupljaju " sekundarne sirovine ne znači ama baš ništa...;-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije