Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pivnica Maximilian

Osmijeh mi se razvuče od hrskave svinjske kožice i tih bavarskih piva...

Maximilian
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/13
29.09.2015.
u 11:05

Jedna od boljih vijesti koje sam u posljednje vrijeme doznao jest da u našem gradu postoji prava bavarska pivnica i restoran. Mnogi će reći da ne razumiju što je u tome toliko senzacionalno. Osim vrhunskog piva i delicija, po mom skromnom mišljenju, ovdje je riječ o potpuno novim trendovima i vrlo hrabrim i ambicioznim potezima nekih novih ljudi koji žele Zagreb učiniti ugodnijim mjestom. Pritom tvrdim da tu nije riječ o pukoj zaradi, već o istinskoj potrebi da se ljudima ugodi na najprofesionalnijoj razini.

U to su me uvjerili vlasnici i voditelji ugostiteljskih objekata koje sam pohodio tijekom ove turneje. Jedan od najboljih primjera je i Maximilian. Njihov izbor piva je, kako i sami pretpostavljate - izvrstan. Ali to je samo mali segment priče u kojoj se ništa ne prepušta slučaju. Pereci koje svi više ili manje volimo grickati uz kriglu piva, a ukras su većine ozbiljnih pivnica, uvoze se iz Njemačke. Mogli su ih proizvoditi kod nas. Ali nisu bili zadovoljni domaćim sirovinama i odlučili su se za skuplju i kompliciraniju varijantu. Isto vrijedi i za kobasice, umake, senf... S obzirom na to da sam u Njemačkoj vrlo precizno plutao pivskim brzacima, srce mi je zaigralo kad sam vidio ponudu.

Feinste Münchner Braukunst, Hefe weissbier, Hacker- Pschorr Münchner Kellerbier, Hefe weissbier naturtrub, Original Münchner hell... Zatim hrana. Weiswurst, Rostbratwurst, Leberkäse, Rote Bratwurst, pečena svinjska plećka s hrskavom kožicom, dinstano ljubičasto zelje... Nenormalno dobro. Zvuk koji proizvodi njihova reš-pečena svinjska kožica pod zubima razvući će vam osmijeh za sedamdeset devet Mona Lisa, otvoriti vam sve čakre i poljubiti vas u treće oko. Zatim knedle od kruha i pereca koje se tope u ustima... Steakovi od black angus junetine, punjeni svinjski džepići omotani pancetom i tikvicom...

Restoran je i na idealnoj lokaciji za dnevni mir i dobro te noćni provod bez granica. Organiziraju i mini Oktoberfest. Ne budite ludi, priuštite si udarnu dozu alpskog rumenila.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije