Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slatko, slano?

Osjetite li ponekad nekontroliranu želju za nekom hranom? Evo što to govori o vašem tijelu

Shutterstock
01.01.2019.
u 07:00

Sigurno vam se barem jednom dogodilo da biste sve dali za jedan odrezak ili nekoliko prženih krumpirića

Ako osjetite nekontroliranu želju za crvenim mesom, ne brinite! Stručnjaci kažu da ovo ne signalizira nikakve probleme s organizmom ili manjak određenih tvari. Da je to u pitanju, vjerojatno biste imali želju za povrćem i voćem. Ako vam se jako jede crveno meso to može značiti da vam nedostaje malo željeza u krvi, a to se posebno odnosi na žene za vrijeme menstruacije. 

Prženi krumpirići
Želja za solju događa se kad u tijelu neodostaje minerala, posebno kalcija, magnezija i cinka. Stručnjaci tvrde kako možete "reprogramirati" tijelo kako ne bi tražilo toliko soli, ako jednostavno u jela stavljate sve manje i manje, jer istraživanja pokazuju da previše soli ubije 2000 Hrvata godišnje. 

Sir, sir i još sira... 
Jeste li jedni od onih koji misle da nikada nije previše parmezana na tjestenini? Dobrodošli u klub. Ovo možda znači da ne jedete dovoljno masti. (Barem jedna dobra vijest!) Tu mislimo da omega-3 kiseline. (Manje dobra vijest!) Liječnici kažu da su najbolji izvor ovih zdravih masnoća riba poput lososa, sjemenke lana i orasi. 

Nepoznate činjenice o sendviču

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije