Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zanimljivo

Osjećate se bolesno, ali imate jaku želju za seksom? Niste jedini i postoji razlog...

Prehlada, gripa
Getty Images
14.03.2019.
u 23:10

Mnogi su muškarci na društvenoj mreži Reddit priznali kako im masturbacija pomaže ublažiti simptome prehlade

Znojne plahte, umor, visoka temperatura...Na što vas podsjeća ta scena?

Može biti i prizor nakon seksa, ali i onaj kada imate, primjerice, gripu. Bilo kako bilo, kao odrasloj osobi zasigurno vam je barem jednom palo na pamet kako biste se rado upustili u seks, iako ste bolesni. I zapitali ste se pritom što je krivo u toj situaciji?

Znanstvenici kažu: ništa! Dapače, to može biti i vrlo korisno. Iako mnogima "na prvu" - neprivlačno!

Muškarci su ti koji imaju češće seksualnu želju tijekom bolesti i stručnjaci tvrde kako ejakulacija na njih može djelovati povoljno poput lijeka za smirivanje simptoma. Znanstvenik Sina Zarritan pisao je o tome u časopisu Medical Hypotheses pojašnjavajući kako ejakulacija - kao i svaka druga stimulacija - poboljšava središnji živčani sustav. Ejakulacija djeluje i na začepljen nos, odnosno, "otvara" nos i pomaže lakšem protoku zraka kroz nosnice.

Mnogi su muškarci na društvenoj mreži Reddit priznali kako im masturbacija pomaže ublažiti simptome prehlade. A znanstvenici iz Njemačke odlučili su to i znanstveno ispitati. Proveli su istraživanje u kojem je sudjelovalo 11 muškaraca, kojima je uzet uzorak krvi prije i poslije masturbacije. Pokazalo se da je imunološki sustav bio "snažniji" nakon ejakulacije, piše Daily Mail. 

Pogledajte i video Simptomi koji će vam otkriti imate li problema sa srcem

Ključne riječi

Komentara 3

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije