Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrana povezuje

Sanjate o kolačima kakve su pekle naše bake? Gdje kupiti vrhunske sastojke?

Hrana
Foto: Shutterstock
1/4
04.12.2019.
u 14:25

Za pripremu nezaboravnih slatkih specijaliteta, Lidl Hrvatska u svojem programu Okusi zavičaja okuplja probrane proizvode malih domaćih proizvođača, poput svježeg mlijeka domaće proizvodnje i jaja iz podnog uzgoja

Vrijeme blagdana je vrijeme druženja s obitelji i prijateljima, vrijeme zajedništva i vrijeme kada s osobitom pažnjom pripremamo hranu koju ćemo za svoje najmilije staviti na stol. Hrana povezuje, u njoj uživamo, a to posebno dolazi do izražaja u trenucima blagdanskog okupljanja. Nezaobilazan dio blagdanske trpeze su i slastice koje zaokružuju ukupan dojam, a kojima se osobito vesele najmlađi.

Naravno, za izvrsno pripremljene deserte potrebno je ponešto kulinarskog umijeća, ali podjednako su važni kvalitetni sastojci. I kod pripreme slastica, svatko od nas ima neke svoje favorite bez kojih su blagdani nezamislivi. Kod nekih su to tradicionalne slastice, primjerice orahnjača, makovnjača, vanilin kiflice, linzeri, fritule, dok pak drugi više uživaju u mađaricama i kremšnitama, ukusi su različiti. No osnovni sastojci koji su nam potrebni za njihovu pripremu su za sve isti: brašno, mlijeko i jaja.

Foto: Lidl

Foto: Lidl
Svi se sjećamo djetinjstva, kolača i torti koje su nam za Božić pripremale naše majke i bake. I sjećamo se kako se te slastice, punog domaćeg okusa, uglavnom ne mogu mjeriti s industrijski proizvedenim desertima kojima uvijek nedostaje ono nešto. Veliku ulogu u toj razlici okusa i mirisa imaju upravo upotrijebljeni sastojci.

Za pripremu nezaboravnih slatkih specijaliteta, Lidl Hrvatska u svojem programu Okusi zavičaja okuplja probrane proizvode malih domaćih proizvođača, poput svježeg mlijeka domaće proizvodnje i jaja iz podnog uzgoja. Koke koje nesu jaja na ovim farmama nisu osuđene na život u kavezu i samim time su sretnije, slobodno se kreću pa su samim time tako proizvedena jaja osjetno bolje kvalitete, bogatije nutrijentima, veće mase i deblje ljuske.

Kvaliteta namirnica koje koristimo u pripremi slanih i slatkih jela nisu važne samo zbog okusa, važne su i zbog doprinosa zdravijoj i ispravnijoj prehrani, pa čak i u vrijeme blagdana kada većina nas pretjeruje s uživanjem u neodoljivim delicijama. Za sve one koji nisu vični pripremi slastica, Lidl Hrvatska u svojoj ponudi ima i svježe kolače među kojima su i savršene kremšnite, popularni desert od prhkog tijesta i ukusne kreme od tučenih jaja. Za njihovu pripremu također se koriste domaći proizvodi iz programa Okusi zavičaja, pa ako se odlučite igrati na sigurno, s ovim kremšnitama nećete pogriješiti.

Sadržaj omogućio Lidl Hrvatska

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije